IMF lupaa kiihtyvää maailmantalouden ja kaupan kasvua

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Maailmantalous ja maailmankauppa kasvavat IMF:n talouskatsauksen mukaan kiihtyvällä vauhdilla ja kuluttajat ja teollisuus ovat yhä luottavaisempia tulevaan.

Talouskasvu kiihtyy tänä vuonna 3,5% vauhtiin ja kiihtyminen jatkuu ensi vuonna. Talouskasvua hillitsevät ennen kaikkea epätasainen tulonjako ja kehittyvien maiden (USA) mahdolliset protektiiviset toimet.

Noin 75% talouskasvusta tapahtuu kehittyvissä maissa joiden osuus maailman hyvinvoinnista kasvaa. IMF arvioi trendin jatkuvan edelleen. Tilaa kasvulle on runsaasti.

IMF kiinnittää huomiota työläisten kurjistuvaan asemaan

IMF kiinnittää huomiota siihen, että työntekijöiden osuus kansantuotteesta on systemaattisesti pienentynyt ainakin vuodesta 1980 alkaen. IMF syyttää asiasta sitä että tuotanto on yhä pääomaintensiivisempää ja että globaalit tuotantoketjut kilpailuttavat eri maiden työntekijöitä keskenään kuristaen palkkoja.

IMF:ltä jää kokonaan huomaamatta oleellisin syy, tulonsiirrot. Tulonsiirrot työn tekijöiltä niille, jotka eivät työtä tee, ovat kasvaneet kaikkialla. Tulonsiirrot kuristavat työtä tekevien osuutta kansantuotteesta maailmanlaajuisesti kymmeniä prosentteja samalla kun joutilaisten hyvinvointi paranee.  Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun IMF:n ymmärrys makrotalouden oleellisista ilmiöistä horjuu (Piksu toimituksen huomio).

 

 

Lisää uusi kommentti

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.