Uutiset

Espooseen kaavaillaan pääkaupunkiseudun ensimmäistä tuulivoimalaa

Talouselämä - Ma, 12/03/2018 - 12:18
Espoon Ämmässuolle suunnitellaan tuulivoimalaa.

Metsämessut

Maa ja Metsätalousministeriö - Pe, 11/11/2016 - 00:00
Metsämessut 2016-11-10T22:00:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailut oheistapahtumineen

Maa ja Metsätalousministeriö - Ma, 10/10/2016 - 09:00
Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailut oheistapahtumineen 2016-10-10T06:00:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Räntor och valutor: USA-räntor ned något

Dagens industri - 26 min 26 s sitten
USA-räntorna sjönk efter svensk stängning i fredags och noterade sin största veckonedgång på två månader sedan skakig tillverkningsstatistik bidragit till ett rally i obligationsräntorna. Ett fall i oljepriserna bidrog också till att pressa ned räntorna.

Tärkeintä on, ettei ala pölistä - HS: Kodin remontista tuli kalliimpi ja se on vaaran paikka

Talouselämä - 31 min 11 s sitten
Uuden lain myötä asbestikartoituksesta tuli pakollinen vanhan asunnon remontoijille. Asiantuntijan mukaan työ on turvallista niin kauan kuin ei rikota pintoja niin, että materiaali alkaa pölistä, kertoo Helsingin Sanomat.

Karu ilmiö yleistyy – Yle: "Perintösuunnittelijat" vievät sairaiden äitiensä rahat

Talouselämä - 33 min 15 s sitten
Vanhusten taloudellisesta hyväksikäytöstä ei ole virallisia tilastoja, mutta useiden asiantuntijoiden mukaan ilmiö on yleinen ja jatkuvassa kasvussa, kertoo Yle.

Lasillinen päivässä voi altistaa eteisvärinä-rytmihäiriölle

Verkkouutiset - 36 min 33 s sitten

Alkoholin kohtuukäyttö saattaa samaan aikaan suurentaa eteisvärinän vaaraa ja ehkäistä esimerkiksi sydäninfarkteja.

Kohtuullista alkoholinkäyttöä pidetään turvallisena ja jopa terveellisenä, mutta tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan pitkäaikainen alkoholinkäyttö saattaa edistää myös haitallisia sydänmuutoksia ja altistaa eteisvärinä-rytmihäiriölle, kertoo Uutispalvelu Duodecim.

Osana tutkimusta tutkijat kuvasivat 5 200 keskimäärin 56-vuotiaan yhdysvaltalaisen sydämet ultraäänellä ja havaitsivat tutkittavien vasempien sydäneteisten olevan sitä suurempia mitä enemmän osallistujat joivat alkoholia.

Myös riski sairastua eteisvärinään seurannan aikana suureni 5 prosenttia jokaista päivittäin nautittua alkoholiannosta kohden. Sydäneteisen suurentuminen myös selitti merkittävän osan havaituista eteisvärinöistä.

Yhdysvaltalaisten tulokset kuvastavat alkoholin kahtalaisia sydänvaikutuksia, jotka ovat positiivisia tai negatiivisia riippuen siitä, mitä oireita painotetaan. Kohtuukäyttö saattaakin samaan aikaan suurentaa eteisvärinän vaaraa ja ehkäistä esimerkiksi sydäninfarkteja.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Heart Association -lehdessä.

Joukkorahoituslaki astui voimaan – Invesdor listasi lain viisi pääkohtaa

Salkunrakentaja - 41 min 5 s sitten
Syyskuun alussa voimaan tullut joukkorahoituslaki keventää voimassa olevaa lainsäädäntöä joukkorahoituksen osalta. Sen tavoite on vakiinnuttaa joukkorahoituksen asema osana rahoitusmarkkinoita.

HS: Olkiluodon ydinvoimalahanke saattaa viivästyä entisestään

Verkkouutiset - 45 min 29 s sitten

Suomessa pelätään, että ydinvoimayhtiö Arevan pelastusyritys Ranskan valtion tuella saattaa johtaa yhdeksällä vuodella viivästyneen olkiluoto kolmosen lykkääntymiseen entisestään.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmannen reaktorin rakentamisprojekti uhkaa vaikeutua entisestään, koska ranskalaisessa ydinvoimayhtiö Arevassa on käynnissä uudelleenjärjestely.

Olkiluodon projekti on viivästynyt yhdeksällä vuodella. Suomessa pelätään, että se voi menettää voimalan valmistumiseen tarvittavia tärkeitä resursseja ja lykkääntyä entisestään, kun Arevaa yritetään pelastaa Ranskan valtion tuella.

Olkiluoto kolmosen (OL3) piti alun perin valmistua vuonna 2009. Nyt valmistusajaksi on ilmoitettu vuoden 2018 loppupuoli. OL3:sen pitäisi tuottaa noin kymmenen prosenttia Suomen sähköstä.

Euroopan komissio päättää, onko Ranskan kaavailema valtiontuki Arevalle EU-sääntöjen mukaista. Teollisuuden voima (TVO), joka on tilannut Olkiluodon reaktorin, on vedonnut EU-komissioon, jotta se ottaisi suomalaisten huolet huomioon.

Areva on osittain ajautumassa ranskalaisen energiajätin EDF:n syliin. EDF ei kuitenkaan halua Olkiluoto kolmosta riesakseen.

TVO on ilmoittanut komissiolle olevansa huolissaan siitä, että yritysjärjestelyjen jälkeen Areva muuttuisi tynkä-Arevaksi, jolla ei välttämättä olisi tarpeeksi resursseja projektin loppuun viemiseksi, lähteet kertovat Helsingin Sanomille.

TVO on ilmoittanut komissiolle, ettei se sinänsä vastusta Arevan pelastamista Ranskan valtion tuella, vaan hankkeen seuraamuksia OL3-projektin näkökulmasta.

Arevan terveimmät ja tuottavimmat osat siirtyvät EDF:lle vähintään 51 prosentin omistusosuudella, jos komissio hyväksyy sen, että Ranskan valtio antaa Arevalle neljä miljardia yhtiön pelastamiseen.

EDF:llä on kuitenkin järjestelylle tiukka ehto: EDF ja sille siirtyvät osat Arevaa ”immunisoidaan täysin Olkiluoto kolmosen riskeistä ja kuluista”, kuten todettiin heinäkuun lopulla solmitun aiesopimuksen tiedotteessa.

Järjestelyssä OL3:een liittyvät vastuut ja oikeusjupakat jäävät vanhaan Arevaan, jota suomalaistahot ovat luonnehtineet roskapankkia muistuttavaksi järjestelyksi.

OL3-VOIMALAN viivästykset ovat ajaneet TVO:n ja Arevan katkeriin rahakiistoihin ja keskinäiseen syyttelyyn. TVO on vaatinut Arevalta 2,6 miljardia euroa, Areva TVO:lta 3,5 miljardia. Riita on siirretty Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n välimiesmenettelyyn.

Onko liikenneraivon kasvu tilastoharhaa? L-S: "Totta kai liikenteessä ärsyynnytään"

Talouselämä - 48 min 12 s sitten
Liikenneturvan nettikyselyn mukaan suomalaisista kuusi kymmenestä on joskus ärsyyntynyt liikenteessä, kertoo Länsi-Savo.

Londons finansdistrikt varnar för "hård brexit"

Dagens industri - 52 min 26 s sitten
Londons finansdistrikt, City of London, befarar att Theresa Mays regering håller på att skifta hållning mot ett "hårt Brexit".

Så ska Björn Borg bli dubbelt så stort

Dagens industri - 1 tunti 8 min sitten
En obligatorisk sporttimme och tydliga mål. I lördagens avsnitt av Di-podden Förnuft & Känsla berättar Björn Borgs vd Henrik Bunge om sina drastiska metoder för att få företaget att bli dubbelt så stort.

LM: Potenssilääkkeiden käyttö kasvaa - "Osin tämä selittyy sillä, että..."

Talouselämä - 1 tunti 11 min sitten
Suomessa käytetään potenssilääkkeitä kolme kertaa enemmän kuin muissa Pohjoismaissa, kertoo Lännen Media.

Kyllä Herlin tietää - Suomen rikkaimmat sijoittivat mediaan

Talouselämä - 1 tunti 13 min sitten
Suomen isoimmat mediayhtiöt ovat tarjonneet sijoittajalle vuoden huipputuotot. Suomen rikkaimmat miehet ovat samaan aikaan lisänneet mediasijoituksiaan.

Tarkista pikku yksityiskohta - IL: Sakko voi lasahtaa, vaikka ei ylitä sallitua pysäköintiaikaa

Talouselämä - 1 tunti 30 min sitten
Sakko voi tulla parkkikiekon käyttämättä jättämisestä, vaikka sallittu pysäköintiaika ei ylity, kertoo Iltalehti.

Terveysteknologian suurvallaksi tekoälyllä – "Suomeen voi syntyä tuhansia työpaikkoja"

Yle: Talous ja politiikka - 1 tunti 33 min sitten
Suomella on historiallinen mahdollisuus nousta terveysteknologian maailmankartalle IBM:n tekoälyinvestoinnin myötä, sanoo Tekesin digijohtaja Pekka Sivonen Ylen Kova talous -haastattelussa.

Mies epäilee maksaneensa 70 000 €:n edestä aiheettomia sähkölaskuja - SaKa: Yhtiö tarjonnut 2 300 €:n korvausta

Talouselämä - 1 tunti 45 min sitten
Noormarkkulainen mies epäilee maksaneensa jopa 70 000 euron arvosta sähkölaskuja turhaan, kertoo Satakunnan Kansa.

Kostnader ökar för ovanlig medicin

Dagens industri - 1 tunti 54 min sitten
Kostnaderna för läkemedel för väldigt ovanliga sjukdomar, så kallade särläkemedel, ökar i 19 av 21 landsting, visar en genomgång från Sveriges Radios Kaliber.

Suur-Anttilan loppuunmyynnin huipentuma - HS: Tavaraa vähän, alennukset jopa 90 %

Talouselämä - 2 tuntia 1 min sitten
Helsingin Graniittitalon Anttila sulki ovensa lopullisesti sunnuntaina. Tavaraa myytiin 90 prosentin alennuksella, kertoo Helsingin Sanomat.

T&T: Yksi iso ongelma jarruttaa Abloyn maailmanvalloitusta - Suunnittelee suurinta muutosta 100 vuoteen

Talouselämä - 2 tuntia 8 min sitten
Abloy tutkii uudentyyppistä lukkoa. Se olisi yhtiön mekaanisissa lukoissa suurin muutos sataan vuoteen, kertoo Tekniikka&Talous.

Sivut

Tilaa syöte Piksu uutisten kerääjä