Hyppää pääsisältöön

Uutiset

VIDEO: Facebook profits surge on mobile ads

BBC business - 39 min 27 s sitten
Facebook has reported a 138% jump in net income in the second quarter on booming advertising revenue.

VIDEO: Wine fraudster to be sentenced in US

BBC business - 43 min 7 s sitten
Rudy Kurniawan, who manufactured phony vintage wine in his kitchen, will be sentenced for fraud on Thursday.

GM recalls 717,949 more vehicles

BBC business - 48 min 55 s sitten
General Motors is recalling an additional 717,949 vehicles due to a range of issues, including loose bolts and potentially incomplete welding on some seat hooks.

Draghin ratsut

LähiTapiola blogi - 1 tunti 16 min sitten
Kategoriat: LähiTapiola blogi

Boeing teki historiallisen sopimuksen lentokoneen osien myymisestä Iraniin

Yle: Talous ja politiikka - 2 tuntia 36 min sitten

Yhdysvaltalainen lentokonevalmistaja Boeing on tehnyt lentoyhtiö Iran Airin kanssa sopimuksen varaosien ja tarvikkeiden toimittamisesta Iraniin, selviää yhtiön keskiviikkona julkaisemista sääntelyasiakirjoista.

Yhdysvaltalaisilla yhtiöillä ei ole ollut liiketoimintaa Iranissa sitten vuoden 1979 vallankumouksen, jonka jälkeen valtio kielsi sen.

Asiakirjojen mukaan Boeing toimittaa Iran Airille "lentoturvallisuuteen liittyviä'" tuotteita ja palveluita. Vuoden toisella neljänneksellä solmittuun sopimukseen kuuluu muun muassa lentokoneen osia, käyttöohjeita ja navigaatiokarttoja. Sopimus ei kesäkuun loppuun mennessä ollut tuottanut Boeingille voittoja tai kasvattanut sen liikevaihtoa.

Yhdysvaltain hallitus antoi huhtikuussa Boeingille luvan käydä kauppaa Iranin kanssa "rajoitetun ajan", jotta se voi toimittaa Iraniin "varaosia turvallisuustarkoituksiin". Yhtiöllä ei ole lupaa myydä lentokoneita Iraniin. Myös teollisuusyhtiö General Electric sai huhtikuussa vastaavan kaltaisen luvan.

Yhdysvallat ja EU ovat viime vuosina pitäneet voimassa tiukkoja Iranin vastaisia talouspakotteita. Niitä lievennettiin tammikuussa sen jälkeen, kun Iran lupasi jäädyttää osan ydinohjelmastaan ja ydinneuvotteluissa saatiin aikaan väliaikainen sopimus.

Länsimaat pelkäävät, että Iranin ydinohjelma tähtää ydinaseeseen. Iran on sanonut sen olevan energiantuotantoa varten.

Websites frozen in pension campaign

BBC business - 2 tuntia 56 min sitten
Eighteen websites have been suspended and arrests made during a campaign, being revamped on Thursday, against pensions cash "predators".

The rise of solo dining

BBC business - 3 tuntia 7 min sitten
The restaurants that love solo diners

'Risk of debt peril' when rates rise

BBC business - 3 tuntia 7 min sitten
A "relatively benign" rise in interest rates still has the potential to double the number of households facing debt problems, a think tank has said.

S&P could face charges over debt ratings

Financial Times: Europe - 3 tuntia 27 min sitten
Rating agency receives Wells notice from SEC, indicating its enforcement division staff intend to recommend a civil lawsuit

Facebook reports surge in profits

BBC business - 3 tuntia 46 min sitten
Social networking firm, Facebook has reported that profits more than doubled in its second quarter on a jump in advertising revenue.

Nokialta ensimmäinen osavuositulos ilman kännyköitä

MTV3 - 3 tuntia 47 min sitten
Nokia kertoo tänään ensimmäisestä osavuosituloksestaan ilman Microsoftille myytyä matkapuhelinyksikköä.

Microsoftin luuridivisioona teki karmeat luvut 2Q:lla

Laimea Silli - 4 tuntia 55 min sitten

En ole sitten 11.2.2011 halunnut enää pitää kirjaa Nokian ja muiden alan isoimpien pelureiden luurimyynnistä. Nyt pikkaisen harmittaa etten tuota vertailua jatkanut. Syy tähän vertailun lopettamiseen oli täydellinen tyrmistys 112 strategian järjettömyydestä heti tuoreeltaan ja ymmärrys siitä että luvut tulemaan rumia joten miksi pitää kirjaa etenkin kun usko loppui firmaan ja sen osakkeeseen välittömästi. Sitten usko palautui ja palasin omistajaksi ja olen omistaja edelleen. Katastrofaalisen 112 virheen jälkeen Nokia on tehnyt kaksi tämän vuosikymmenen ihan globaalistikin parhaimmistoa olevaan kauppaa. NSN puolikkaan osto Siemensiltä jota hehkutin heti tuoreeltaan että luurien myynti Microsoftille. Moni ei ymmärtänyt kumpaakaan kauppaa tuoreeltaan eikä ehkä vieläkään, mutta luulisi että Microsoftin eilen ilmoittamat 2Q kännykkäluvut viimeistään kertovat kaiken oleellisen siitä kuinka loistava kauppa Nokialta oli myydä luurit pois.

3.9.2013 kun Nokia ilmoitti myyvänsä luurit Microsoftille oli Nokian luuridivisioonassa vielä töissä 32 000 ihmistä. Vime viikolla kun Microsoft ilmoitti laittavansa 50% tuosta porukasta pihalle oli luku enää 25 000 ja jäljelle jää siis enää 12 500. Vähiin on porukka käymässä kuten Nokian tuleva markkinaosuus ja liikevaihto. Nyt 2Q:lla luurit tuottivat Microsoftille enää 1.9 miljardia dollaria ja tappiota syntyi 692 miljoonaa dollaria. Pahoja lukuja. Vielä pahempaa on ehkä se että 25.4 tapahtuneen kaupan jälkeen Microsoft myi vain 5.8 miljoonaa Lumiaa ja 30.3 ei-Lumia luuria. Kun Microsoft tulee tappamaan ilmoituksensa mukaan ei-Lumia tuotteet tulee Microsoftin markkinaosuus luureissa romahtamaan todella todella alas. Voi olla heikkoa sen jälkeen neuvotella komponenttitoimittajien, jälleenmyyjien ja operaattoreiden kanssa. En usko että porukka joka käyttää nyt S40 / Asha / X-series luureja vaihtaa Lumiaan. Eiköhän koti löydy halpis-Androideista. Microsoftin strategiana ja toiveissa on että suuri osa tuosta porukasta vaihtaa Lumiaan.

Microsoft tiedotti myös että tulevaisuudessa on vain yksi Windows, joka siis pyörii pöytäkoneissa, läppäreissä, tableteissä, XBoxissa ja luureissa. Tavoite on ymmärrettävä, skaalaedut kun on sama softa kaikissa tuotteissa ja samat applikaatiot toimisivat kaikissa tuotteissa mutta noinkohan tuo toimii käytännössä. Hieman tätä epäilen ja pikkaisen vaikeaa on kuvitella että joku ajaisi täysiveristä exceliä pienellä halpis Lumialla.

ex-Nokiaan liittyen vielä uutinen Oulusta, murheellinen uutinen kun kuvaan sopii. Nokian jo vuosia sitten japanilaiselle Renesakselle ulkoistama modeemikehitysyksikkö, joka sitten myytiin amerikkalaiselle Broadcomille viime vuonna tullaan Oulun osalta ajamaan alas ja muualla Suomessa irtisanotaan myös. Kuinkahan monta kymmentä tuhatta työpaikkaa on Suomen mobiiliklusterista hävinnyt sitten vuoden 2000? Oulun seutua ja Saloa ollaan kuritettu erityisen pahoin. Toivottavasti uudet syntyneet yritykset menestyvät ja yhä uusia syntyy ja alalle syntyy uusia elinvoimaisia työpaikkoja. Se alkaa olla Suomellekin kohtalonkysymys.

Suosittelen lukemaan nuo yllä löytyvät linkit järjestyksessä etenkin jos et ole aiemmin niitä lukenut ja aihepiiri kiinnostaa.


Kategoriat: Suomenkieliset blogit

Facebookin voitto tuplaantui

MTV3 - Ke, 23/07/2014 - 23:43
Facebookin voitto yli tuplaantui vuoden toisella neljänneksellä.

Presidenttien Putin ja Niinistö tiedotteet puhelinkeskustelusta eroavat hieman

Verkkouutiset - Ke, 23/07/2014 - 23:40

Venäjän ja Suomen presidenttien tiedotteet kertovat eri painotuksin heidän Ukraina-keskustelustaan.

Tasavallan presidentin kanslia antoi keskiviikkoiltana tästä löytyvän tiedotteen. Siinä kerrotaan presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinin puhelinkeskustelusta samana iltana.

Kremlin puhelinkeskustelusta tahollaan julkistama tiedote löytyy tästä linkistä.

Muut kuin vain Itä-Ukrainassa tuhoutunutta matkustajakonetta koskevat puhelun kohdat on kerrottu tiedotteissa hieman eri tavoin.

Suomen presidentin kanslian tiedotteessa todetaan seuraavasti:

"Presidentti Niinistö vetosi presidentti Putiniin, jotta Venäjä tekisi täyttä yhteistyötä rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi Ukrainan kriisissä sekä lentokoneen alasampumisen selvittämisessä. Presidentti Niinistö sanoi myös, että lentokoneen alasampuminen syventää kriisiä, joka on ajautumassa entistä vaikeammin hallittavaan kierteeseen" ja "Putin korosti myös tulitauon nopean aikaansaamisen tärkeyttä Ukrainassa".

Kremlin antamassa tiedotteessa todetaan samasta asiasta, että "vaihdettaessa mielipiteitä Ukrainan kriisitilanteen kehityksestä kaksi presidenttiä korostivat tarvetta lisätä kansainvälisiä pyrkimyksiä helpottaa poliittisen ratkaisun saamista Ukrainan konfliktiin".

Kremlin tiedotteessa tulitauko mainitaan matkustajakoneen putoamispaikan yhteydessä. Tiedotteen mukaan "tässä asiassa molemmat johtajat korostivat putoamispaikan tulitauon nopean saavuttamisen tärkeyttä".

Venäjän tiedotteen mukaan "presidentit koskettelivat myös Venäjä-EU -suhteiden näkymiä ja puhuivat kahdenvälisellä agendalla olevista asioista". Tästä ei ole mainintaa Suomen tiedotteessa.

Ban on flights to Tel Aviv renewed

BBC business - Ke, 23/07/2014 - 23:25
The suspension of US and European airline flights to Israel's Ben Gurion airport after a nearby rocket attack has been extended for a second day.

Facebook rides boom in mobile ads

Financial Times: Europe - Ke, 23/07/2014 - 23:24
Net income surges past expectations to $1.4bn as mobile advertising makes up 62% of total ad revenue in the third quarter from 41% a year ago
Julkaise syötteitä