Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Ikea storsatsar i Indien

Dagens industri - 42 min 51 s sitten
Svenska möbeljätten Ikea fortsätter sin expansion och kommer investera 1,73 miljarder dollar, motsvarande 12,4 miljarder, i Indien som en del i möbeljättens ambitiösa långsiktiga plan att öppna 25 varuhus i större städer. Det rapporterar Nikkei Asian Review

Råvaror: Kina-oron störde

Dagens industri - 1 tunti 6 min sitten
Inga större förändringar skedde på råvarumarknaderna under den sena handeln på måndagen, där både råoljan och basmetallerna överlag var på minus efter oro för tillväxten i Kina. Ädelmetallerna var närmast oförändrade.

Yle Nyheter TV-nytt: 22.09.2014 21.57

YLEse - 1 tunti 18 min sitten
Ruotsinkieliset uutiset.
Kategoriat: Uutisvideot

Syö tai tule syödyksi

LähiTapiola blogi - 1 tunti 24 min sitten
Kategoriat: LähiTapiola blogi

Adidas vs. Nike

LähiTapiola blogi - 1 tunti 24 min sitten
Kategoriat: LähiTapiola blogi

Puolueet ovat herätysliikkeitä avoimempia seurakuntavaaleissa

Verkkouutiset - 1 tunti 24 min sitten

Syksyn seurakuntavaaleissa jätettiin kaikkiaan 1791 ehdokaslistaa. Avoimesti nimettyjä listoja on noin puolet. Ehdokkaita on lähes 19 300.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan puoluetausta näkyy noin 45 prosentissa kaikista ehdokaslistoissa.

Listojen perusteella valtakunnallisesti vahvimmin edustettuina ovat sosialidemokraattisen puolueen listat. Toiseksi eniten listanimissä näkyy keskustan ja kolmanneksi kokoomuksen puoluetunnukset.

Uutena puolueena seurakuntavaaleissa Perussuomalaisten listat lisääntyivät merkittävästi viime vaaleihin verrattuna.

Kristillisdemokraatit ja RKP ovat suurehkoista puolueista ainoat, jotka näkyvät listanimissä vain kerran.

Herätysliikkeistä ainoastaan vanhoillislestadiolaisuus näkyy listojen nimissä ja kuvauksissa yli 60 kertaa, körttiläisyys mainittiin vain yhdessä listakuvauksessa. Listanimissä näkyvät myös Tulkaa kaikki -liike sekä partiolaiset.

Ehdokkaista uusia yli 70 prosenttia

Syksyn vaaleissa on neljän vuoden takaisiin vaaleihin verrattuna saman verran uusia ehdokkaita, noin 72 prosenttia. Ehdokkaista naisia on hiukan yli puolet.

Nuorten, alle 30-vuotiaiden ehdokkaiden määrä laski neljän vuoden takaiseen verrattuna. Nyt vaaleissa nuoria ehdokkaita on 7,2 prosenttia kaikista ehdokkaista. Vuonna 2010 alle 30-vuotiaita ehdokkaita oli 9,5 prosenttia. Koko maan ehdokkaiden keski-ikä on hieman yli 53 vuotta.

Luottamushenkilöpaikkoja kirkkovaltuustoissa ja seurakuntaneuvostoissa on jaossa yhteensä noin 9200.

Tiedot ovat peräisin 410 seurakunnasta, joissa ehdokkaita oli yhteensä 19 288. Sopuvaalit ovat kaikkiaan 31 seurakunnassa. Kaikkiaan seurakuntia ensi vuodenvaiheessa on 415.

Seurakuntavaalit järjestetään 9. marraskuuta. Ennakkoäänestys on 27.-31. lokakuuta.

Investerare ger upp Ryssland

Dagens industri - 1 tunti 31 min sitten
Europeiska och amerikanska investerare flyr Ryssland. Riskkapitalbolaget Blackstone väljer nu att inte förlänga kontrakten med sina konsulter i landet, skriver Financial Times.

Suomen ja Kiinan välille sosiaaliturvasopimus

Verkkouutiset - 1 tunti 35 min sitten

Suomi ja Kiina ovat allekirjoittaneet sosiaaliturvasopimuksen, joka vaikuttaa maiden välillä liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvaan.

Sopimuksen allekirjoitti Suomen puolesta sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) ja Kiinan puolesta varaministeri Hu Xiaoyi maan työvoima- ja sosiaaliturvaministeriöstä.

Sopimus koskee erityisesti eläkkeitä. Uuden sopimuksen perusteella ns. lähetetyt työntekijät voivat pysyä Suomen sosiaaliturvajärjestelmän piirissä viiden vuoden ajan. Tältä ajalta työnantajan ei tarvitse maksaa eläke- tai työttömyysvakuutusmaksuja Kiinaan.

Vastaavasti Kiinasta lähetetyt työntekijät pysyvät kiinalaisen järjestelmän piirissä, eivätkä kuulu Suomen työeläkkeen tai työttömyysvakuutuksen piiriin.

Sopimuksella vältetään kaksinkertaiset eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut lähetettyjen työntekijöiden osalta. Tämä on tärkeää Kiinassa toimiville suomalaisille yrityksille ja niiden työntekijöille.

Uuden sosiaaliturvasopimuksen mukaan Kiinassa mahdollisesti ansaittu eläke maksetaan Suomeen.

Suomen ja Kiinan välisen sosiaaliturvasopimuksen arvioidaan tulevan voimaan ensi vuonna, kun kumpikin sopimusvaltio on saattanut päätökseen sisäiset voimaansaattamistoimensa.

EU-maista vastaava sopimus Kiinan kanssa on Saksalla ja Tanskalla.

Africa Oil: Remium sänker riktkursen

Dagens industri - 1 tunti 36 min sitten
Remium sänker riktkursen på oljebolaget Africa Oil från 73 till 54 kronor, en minskning med 25 procent. Rekommendationen köp upprepas samtidigt. Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen.

Phones 4U to shed almost 1,700 jobs

BBC business - 1 tunti 37 min sitten
Almost 1,700 jobs to go at the failed mobile phone retailer, Phones 4U after the firm's administrators confirmed that 362 stores will close.

VIDEO: Royal Mint's new gold trading website

BBC business - 1 tunti 40 min sitten
The Royal Mint has launched a new website selling gold and silver coins.

Tesco hyllytti pomojaan mönkään menneen tulosennusteen takia

Yle: Talous ja politiikka - 1 tunti 40 min sitten

Brittiläinen supermarketketju Tesco on hyllyttänyt neljä johtajaansa yhtiön tuloskirjanpidosta paljastuneen epäselvyyden vuoksi.

Tesco myönsi maanantaina, että yhtiön elokuisen tulosvaroituksen yhteydessä julkistama vuoden ensimmäisen puoliskon odotettu liikevoitto on arviolta 250 miljoonaa puntaa eli lähes 320 miljoonaa euroa liian suuri.

Virheen takia on käynnistetty ulkopuolinen tutkinta ja yhtiön 23. elokuuta päättyneen puolivuotiskauden tulos julkistetaan vasta lokakuun lopulla, kolme viikkoa suunniteltua myöhemmin.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Tesco aikoo nyt arvioida, mikä vaikutus virheellä on sen koko vuoden tulokseen. Tescon osakekurssi laski elokuussa alimmalle tasolleen yli 10 vuoteen sen jälkeen, kun yhtiö varoitti vuosituloksensa jäävän odotettua heikommaksi.

Maanantaina Tescon osakkeen hinta laski pörssissä yli 11 prosenttia.

Vasta syyskuussa Tescon johdossa aloittaneen Dave Lewisin mukaan "pettymys" olisi liian lievä ilmaus kuvaamaan tuntoja yhtiön johdossa juuri nyt.

Lewis ei nimeä hyllytettyjä henkilöitä, mutta uutistoimisto Reutersin ja BBC:n tietojen mukaan yksi heistä olisi Tescon Britannian maajohtaja.

Lewis korostaa, että päälliköt siirrettiin sivuun tutkinnan helpottamiseksi, eikä päätös merkitse sitä, että he olisivat syyllistyneet johonkin.

Tesco oli viime vuonna maailman toiseksi suurin vähittäiskauppaketju yhdysvaltalaisen Walmartin jälkeen. Yhtiö on Britanniassa ollut yhä suuremmissa vaikeuksissa muun muassa Lidl- ja Aldi-kauppaketjujen lisätessä suosiotaan.

Sanna Lauslahti: Tärkeintä on hyvä hoito, ei palvelun tuottaja

Verkkouutiset - 1 tunti 46 min sitten

Kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok.) näkee merkittäviä mahdollisuuksia sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteiden ja rahoituksen uudistamistyössä kunhan muutamat karikot kierretään.

Yhtenä esimerkkinä riskeistä Sanna Lauslahti nostaa esiin kansalaisen etääntymisen päätöksenteosta, jos hallintokerroksia tulee liikaa.

- Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaissa on kirjoitettuna erinomaisesti asiakaslähtöinen toiminta muun muassa asiakasraatien käyttöönotto. Näiden kirjausten lisäksi on saatava lisää painetta asiakaslähtöisen kehittämistyön vauhdittamiseksi, hän sanoo.

Painetta sote-palveluiden kehittämistyöhön tulee Lauslahden mukaan silloin, jos järjestämislaki sisältäisi palveluhaasteen ja innovatiivisten palveluhankintojen käytön laajamittaisesti.

- Yritysten ja kolmannen sektorin rooli on parhaimmillaan vahvistamassa tavoitetta tarjota kansalaisillemme yhdenvertaisia ja asiakaslähtöisiä, laadukkaita palveluita, hän sanoo.

Lauslahti toteaa, että kilpailua ei pidä pelätä, vaan nähdä se mahdollisuutena laadukkaampien ja vaikuttavimpien palveluiden kehittämiseksi.

- Järjestämistä pohtineessa työryhmässä kokoomus olisi halunnut laittaa kaikki toimijat samalle viivalle, mutta jäimme tämän ajatuksen kanssa yksin. Valitettavaa tämä on siksi, että potilaalle tärkeintä on hoito, ei rakenne tai kuka palvelun tuottaa, sanoo Lauslahti.

Kommuner missköter cykelvägar

Dagens industri - 1 tunti 57 min sitten
Allvarliga skador bland cyklister blir allt vanligare. Och bakom statistiken lurar dåligt omskötta cykelbanor. Endast nio av Sveriges 60 största kommuner håller god kvalitet, enligt Trafikverket.

Vuoden 2025 vaikuttavat teknologiat

Piksu: Teknologiat - 1 tunti 58 min sitten

Tässä 10 vuonna 2025 merkittävintä uutta teknologiaa tai innovaatioaluetta Thomson Reutersin IP & Science yksikön mukaan.

 

Teleporttia eli kaukosiirtolaitetta testataan

Teleportti eli kaukosiirrin on laite, jolla voidaan siirtää materiaa paikasta toiseen pitkiäkin matkoja, hajottamalla aine osiinsa ja kokoamalla se päätepisteessä takaisin entiselleen. Higgsin hiukkasen löytymisen jälkeen tämä teknologia näyttää nyt mahdolliselta.

 

Aurinko on suurin energialähde

Vuonna 2025 aurinkoenergian tuotto-, varastointi- ja muuntoteknologiat ovat niin kehittyneitä ja tehokkaita, että siitä tulee pääasiallinen energianlähde planeetallamme.

 

Öljystä puupohjaisiin materiaaleihin

Luontopohjaiset nanokomponentit ja nanoselluloosa mahdollistavat täysin biohajoavan pakkauksen ja öljypohjaiset muovit tulevat häviämään monissa käyttökohteissa.

 

Lentokoneiden sähkökäyttö

Ilmakuljetukset siirtyvät sähkövoimalla toimiviksi kun entistä kevyemmät lentokonemateriaalit yhdistetään akkuteknologian kehitykseen.

 

lue lisää

Här är Media Markts framtid

Dagens industri - 2 tuntia 6 min sitten
På tisdagen slår Media Markt upp portarna till framtiden. Det är i alla fall vad hemelektronikjätten hoppas.

Rockefeller fund in fossil fuel shift

Financial Times: Europe - 2 tuntia 12 min sitten
Rockefeller move is the latest that dozens of foundations, colleges and charities have taken over the past year in response to a grassroots campaign
Julkaise syötteitä