Uutiset

Espooseen kaavaillaan pääkaupunkiseudun ensimmäistä tuulivoimalaa

Talouselämä - Ma, 12/03/2018 - 12:18
Espoon Ämmässuolle suunnitellaan tuulivoimalaa.

Farmari

Maa ja Metsätalousministeriö - Ke, 14/06/2017 - 00:00

Tutustu tapahtumaan: farmari.net

Lisätietoja tapahtumasta:
viestintäjohtaja Pekka Väisänen
p. 0295 16 2480

2017-06-13T21:00:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Deutsche: Brexit risk to up to 4,000 UK jobs

BBC business - 2 tuntia 12 min sitten
The warning is the latest from a financial firm since the UK voted to leave the European Union.

Tulevan ministerin avautuminen: Koko laji tuntuu jotenkin kreisiltä - mutta nyt järkevältä puuhalta

Verkkouutiset - 2 tuntia 25 min sitten

Keskustan Annika Saarikon mukaan hänestä tuntui etuoikeutetulta ja vastuulliselta, että jotain on saatu aikaan.

Tuleva perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) kirjoitti keskiviikkoiltana pitkän ja avoimen Facebook-päivityksen viime päivien tunnoistaan koskien politiikan tapahtumia.

– Menneen viime viikon aikana politiikan tekeminen on tuntunut järkevältä puuhalta. Sehän ei nimittäin aina tunnu, kun hommat jumittaa ja lisäselvityksen selvitystä vaan tehdään työryhmissä ja joku järkevä juttu ei etene, koska sen esittäjä on vaan jotenkin väärä. Joskus usko horjuu, vaikka oon aika optimistinen ihminen, Annika Saarikko aloitti.

– Mutta nyt on semmoinen tunne just tänään mulla, että jotain on saatu aikaan viime päivinä. Että on etuoikeutettua ja kamalan vastuullista, että voi olla siinä pienenä palana mukana.

– Kyynikot älkää nyt sitten vaivautuko irvailemaan päätösten järkevyydestä. Tai vaivautukaa vaan. Sekin on osa tätä hommaa ja sen koukuttavuuttakin.

Saarikon mukaan päätöksiä ja asioita tapahtuu kun on tarpeeksi tahtoa, yhteistyötä ja kun on pakko.

– Samalla tää koko politiikan laji tietysti tuntuu jotenkin ihan kreisiltä, kun päättäjätyypit valvoo yökausia ja papereista kirjoitellaan 15. versiota ja media sit kuitenkin lähinnä kysyy että tuleeko niitä lisäministereitä vai ei. Ehkä joku asiaa harrastava saa kiinni tunteesta.

Tuleva ministeri kertoo, miten helpottavaa ja ilahduttavaa oli saada ilmoittaa eduskuntaryhmien puheenjohtajille, että apteekkilinjauksissa saatiin sopu.

– Sitäkin sopua joku on moittinut laihaksi, mutta mun mielestä päätettiin sittenkin aika isoista asioista alalla, jossa kehitys muuten on ollut aika hidasta.

Keskustan puoluevaltuustolle hän kertoo saaneensa esitellä hienon työryhmän ensimmäistä luonnosta puolueen periaateohjelmaksi. "Se oli vasta eka luonnos, hirveästi vielä tarvitaan ajatustyötä, mutta idea on kirkastunut".

– Sitten puoliväliriiheen sain tehtävän istua samaan pöytään muun muassa Ben Z:n kanssa ratkomaan pirullisia kannustinloukkuongelmia. Ben on niin hyvä. Mikä ratkaisuhakuisuus, mikä analyyttisyys, mikä älykkyys. Mikä herrasmies. Ja osaaminen. Arvostan. Vaikkei kaikesta olla samaa mieltä, Annika Saarikko kirjoittaa.

– Paljon oli porukalla vaihtoehtoja pöydällä, äärimmäisen kipeitäkin. Kaikki vaikutti kaikkeen, uudistaminen tiettyjen rakenteidemme osalta on kuin kivivuori, jonka työntämiseen ei voimat riitä.

Hänen mukaansa ratkaisu varhaiskasvatusmaksujen alentamisesta "tuntui ihan oikeasti hyvältä kun uutisissa perheet kiitteli sitä". Samoin kirjattiin sosiaaliturvareformin aloittaminen, johon myös aika voisi vähitellen olla oikeasti kypsä.

– Ylivelkaantuneetkin nousi esiin kunnolla ehkä ekaa kertaa pitkään aikaan. Fiksummat sanoivat meille, että se on Suomen suurimpien ongelmien ihmisryhmä. Niin se taitaa olla.

Lisäksi kansanedustaja kertoo saaneensa aamulla tapaamisessa pohtia kuntoutuskomiteaa, josta odotetaan rohkeaa esitystä syksyllä, että kuntoutuksesta tulisi vihdoin oikea sote-palveluiden arvostettu ja tärkeä lenkki.

– Että tälläsiä. Tänään myös olin täysin nukahtaa yhteen kokoukseen ja huomiselle on puhe hiomatta. Ipadikin katosi hetkeksi. En oo ollut tänä keväänä parhaimmillani, joten tää kaikki ehkä juuri siksikin tuntuu nyt niin hyvältä. Oon kokonaisvaltaisesti nyt enemmän elossa ja toimessa. Hyvä niin.

Svagare prognos från Elektas rival

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 23:48
Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:89 dollar för det brutna räkenskapsårets andra kvartal.

Eltels prognoser sågas

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 23:46
Eltels överoptimistiska marknadsprognoser vid börsnoteringen skjuts sönder av McKinsey i en ny genomgång åt bolaget. Enligt Di:s källor ligger konsultjätten väsentligt lägre i prognoser för intäkter och marknadsvolymer än i den gamla affärsplanen.

FCC plans to ditch Obama-era net neutrality rules

Financial Times: Europe - Ke, 26/04/2017 - 23:40
Ajit Pai indicates regulations to keep the internet open will be replaced

Massgripande i Turkiet

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 23:40
Över 9.100 anställda vid den turkiska polismyndigheten har stängts av från sina tjänster. Beskedet från polishögkvarteret i Ankara kommer samma dag som över 1.000 personer har gripits, misstänkta för att ha kopplingar till predikanten Fettullah Gülen.

Wall Street edges down after Trump tax plan

BBC business - Ke, 26/04/2017 - 23:19
A huge market rally has stalled of late due to a lack of clarity on Trump's policies.

New York: Trumps skatteplan dämpade börshumöret

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 23:10
De ledande börserna i USA var nästintill oförändrade på onsdagen sedan Donald Trump presenterat sin skattereform.

Deutsche: 4.000 jobb kan behöva lämna Storbritannien

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 22:52
Den tyska storbanken Deutsche Bank varnade på onsdagen för att uppemot 4.000 jobb kan flyttas från Storbritannien som en konsekvens av de brittiska utträdet ur EU. Det rapporterar The Guardian.

Airbus chief in Eurofighter fraud probe

BBC business - Ke, 26/04/2017 - 22:47
The dispute stems from Austria's 2 billion-euro (£1.7bn) Eurofighter warplane purchase more than a decade ago.

Valutachefen: Allt pekar uppåt för euron

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 22:45
Bara Emmanuel Macron lyckas vinna den andra omgången i det franska presidentvalet finns inga hinder för en fortsatt euroförstärkning enligt Valentin Marinov, valutachef på den franska storbanken Credit Agricole. Det betyder att den svenska kronan också sannolikt stärks. Men Riksbanken lär ha tålamod när ECB ska börja trappa ner stödköpsprogrammet.

ÅF:s ljusdesigner varnar för dålig belysning

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 22:00
Di ställer sju frågor till Fanny Englund, ljusdesigner på ÅF Lighting.

Självlysande material på frammarsch

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 22:00
Självlysande kläder och skyltar och ett anslag från Trafikverket ska hjälpa Topright Nordic att växa trettonfaldigt under 2017. ”Vi är inne i en snabb expansionsfas”, säger bolagets vd, Anders Myrbäck.

Debatt: Rejting bra för kunden

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 22:00
På senare tid har kritik riktats mot att vi allt oftare förväntas ”rejta” eller ge feedback på kundupplevelser, senast Göran Rosenberg i SR:s ”Godmorgon, världen!” och Åsa Beckman i DN. Men kritikerna har fel, menar företrädare för Kantar Sifo.    

Elinstallatörer har het marknad

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 22:00
Fjolåret var ett rekordår för elinstallationer. Digitalisering, energieffektivisering och byggboom innebär en trestegsraket för branschen, enligt vd:arna i de tre installationsjättarna Bravida, Assemblin och Caverion. ”Så mycket bättre konjunktur än nu kan det inte bli”, säger Mattias Johansson, vd för Bravida.

Lotta Engzell-Larsson: C-politik bygger på undantag

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 22:00
LEDARE. Centerpartiets vårbudget, som presenterades på onsdagen, lägger liksom alla partier just nu stor vikt vid polisen och terrorbekämpning.

PM Nilsson: Håll finansministern borta från elbilarna

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 22:00
I höstas presenterade Volkswagen sin nya första riktiga elbil, kallad ID Concept Car. Enligt planerna ska den börja säljas 2020, kosta ungefär som en vanlig Golf, ha lika många hästkrafter, snabb acceleration och en räckvidd på 60 mil per laddning.    

Digital hjälp mot målet

Dagens industri - Ke, 26/04/2017 - 22:00
Här är fem trender som utvecklar företagens tjänster.

Sivut

Tilaa syöte Piksu uutisten kerääjä