Uutiset

Espooseen kaavaillaan pääkaupunkiseudun ensimmäistä tuulivoimalaa

Talouselämä - Ma, 12/03/2018 - 12:18
Espoon Ämmässuolle suunnitellaan tuulivoimalaa.

Metsämessut

Maa ja Metsätalousministeriö - Pe, 11/11/2016 - 00:00
Metsämessut 2016-11-10T22:00:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailut oheistapahtumineen

Maa ja Metsätalousministeriö - Ma, 10/10/2016 - 09:00
Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailut oheistapahtumineen 2016-10-10T06:00:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Seminaari: Ruoka2030 ja Elintarvikeketjun kilpailukykytutkimus

Maa ja Metsätalousministeriö - Pe, 09/09/2016 - 09:30
Seminaari: Ruoka2030 ja Elintarvikeketjun kilpailukykytutkimus 2016-09-09T06:30:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Suomen luonnon päivä kalakohteissa ja luomutiloilla

Maa ja Metsätalousministeriö - La, 27/08/2016 - 00:00
Suomen luonnon päivä kalakohteissa ja luomutiloilla 2016-08-26T21:00:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Suomen luonnon päivä luomutiloilla ja kalakohteissa

Maa ja Metsätalousministeriö - La, 27/08/2016 - 00:00
Suomen luonnon päivä luomutiloilla ja kalakohteissa 2016-08-26T21:00:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Självkörande taxibilar intar Singapore

Dagens industri - 41 min 49 s sitten
Startupen NuTonomy ligger steget före Uber med att lansera självkörande taxibilar. Med start på torsdagen ska företagets taxibilar börja plocka upp passagerare i Singapore, men det är än så länge begränsat till ett mindre område.

Räntor och valutor: Kronan försvagas efter KI-besked

Dagens industri - 47 min 41 s sitten
Svenska statsobligationsräntor sjunker något på torsdagsförmiddagen och kronan försvagas något mot andra valutor efter svagheter i såväl mjuka som hårda indikatorer om den ekonomiska utvecklingen i Sverige.

Heinäkuun liikenteessä kuoli 23 ihmistä

Verkkouutiset - 51 min 23 s sitten

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 453 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 453 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 23 ja loukkaantui 566 ihmistä.

Kuolleita oli yksi enemmän ja loukkaantuneita 118 vähemmän kuin vuosi sitten heinäkuussa.

Tammi-heinäkuussa tapahtui kaikkiaan 2 548 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 126 ja loukkaantui 3 205 ihmistä. Kuolleita oli 14 vähemmän ja loukkaantuneita 231 vähemmän kuin vuosi sitten.

Thomas Cook: '1.8m customers still want to go to Turkey'

BBC business - 51 min 28 s sitten
The boss of Thomas Cook tells the BBC it's still safe to go on holiday to Turkey, according to government advice, and says the Brexit vote hasn't affected business.

Svenska producentpriserna sjönk

Affärlsvärlden - 51 min 44 s sitten
De svenska producentpriserna (PPI) sjönk med 1,1 procent i årstakt i juli. Jämfört med månaden innan var priserna ned med 0,3 procent enligt statistik från SCB.

Överskott för svenska staten

Affärlsvärlden - 54 min 5 s sitten
Den svenska statens budgetsaldo för juni 2016 uppgick till +3,7 miljarder kronor, enligt data från Ekonomistyrningsverket (ESV).

MTV vajosi roskalainaluokkaan – omistaja uskoo edelleen yhtiöön

Yle: Talous ja politiikka - 58 min 37 s sitten

Kaupallinen tv-kanava MTV on taloudellisissa vaikeuksissa. Yhtiö on valunut roskalainaluokkaan ja kaikki sen keskeiset taloudelliset tunnusluvut ovat varsin heikkoja.

Ylen haastattelemien analyytikkojen mukaan ilman taustalla olevaa rikasta omistajaa eli ruotsalaista mediakonsernia Bonnieria koko yhtiön tulevaisuus voisi olla vaakalaudalla.

Suuren myllerryksen viime vuosina läpikäyneen MTV:n ydintoiminnot jakautuvat kahteen yhtiöön eli kanavan sisällöiden kaupallistamisesta vastaavaan MTV Oy:hyn sekä sisältöjä tekevään MTV Sisällöt Oy:hyn.

Kumpikin yhtiö teki tilikaudella 2015 tappiota. Erityisen vaikealta näyttää kuitenkin MTV Oy:n tilanne.

– Kaikilla kaupallisilla mediatoimijoilla on ollut hyvin haastavat viimeiset neljä vuotta. Suomen mediamarkkinojen koko on hieman yli miljardia euroa eli kakku on pienentynyt. Se on ollut samalla hyvin haastavaa MTV:lle, sanoo MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

Vajaa vuosi sitten toimitusjohtajan aloittaneen Nordlundin mukaan MTV:n syksy näyttää kuitenkin hyvälle – mainosaika on käynyt kaupaksi ja piristymisen merkkejä on ilmassa. Nopeaa ja suurta käännettä parempaan Nordlund ei kuitenkaan uskalla luvata.

Bonnier: Olemme pitkäjänteinen omistaja

Luottoluokituksia tekevien yritysten arvioissa MTV Oy kolkuttelee jo lähes konkurssin ovea.

Bisnode antaa MTV:lle luottoluokitukseksi C:n, mikä on alin mahdollinen. Tämä tarkoittaa, että yhtiö ei suosittele MTV:lle luottojen myöntämistä.

Bisnode on suuri kansainvälinen luottoluokittaja ja yritystietoja sekä talousanalyysejä myyvä yhtiö.

Kauppalehden tietopalvelun keräämien tietojen mukaan MTV:n maksuissa on ollut viiveitä eli yhtiölle palveluita ja tuotteita myyvät yhtiöt ovat joutuneet odottamaan normaaleja maksuaikoja pidempään rahojensa saamista.

Yhtiön omavaraisuusaste oli vuoden 2015 lopulla oli vain yhden prosentin. Omavaraisuusaste mittaa yrityksen vakavaraisuutta ja kykyä selviytyä taloudellisesti vaikeista tilanteista.

Alle 15 prosentin omavaraisuusastetta pidetään yleensä heikkona.

MTV on ollut aika ajoin myös myyntihuhujen kohteena. MTV:n omistavan ruotsalaisen Bonnierin broadcasting-toimintaa johtajavan Casten Almqvistin mukaan konserni on kuitenkin sitoutunut pitkäjänteiseen omistamiseen.

– Bonnier on perinteisesti pitkäjänteinen omistaja. Yhtiömme on toiminut 200 vuoden ajan. Toimimme myös Suomessa pitkänteisesti, Almqvist sanoo Ylen haastattelussa Tukholmassa.

Bonnier on joutunut pääomittamaan eli laittamaan rahojaan talousvaikeuksissa olevaan yhtiöön. Almqvist kertoo omistajan kuitenkin uskovan MTV:hen.

– Olemme panostaneet MTV:hen taloudellisesti paljon, mutta uskon että sijoitus tulee olemaan kannattava, Almqvist sanoo.

Voitteko myytä MTV:n?

– Emme.

Printtimedian mainosmarkkinat romahtaneet

MTV ei ole talousmurheidensa kanssa yksin. Kaupallinen media on kärsinyt taantumasta, mainoseurojen vähenemisestä, digitalisaatiosta ja ulkomaisten kilpailijoiden kuten Googlen ja Facebookin tulosta mainosmarkkinoilla.

Media-alaa seuraavan OP:n analyytikon Kimmo Stenvallin mielestä tämän vuoden alkupuolella on kuitenkin näkynyt pieniä merkkejä paremmasta.

– Nyt tilanne näyttää hieman paremmalta. Tärkeä liiketoiminta-alue eli mediamainonta on nyt tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla piristynyt hieman. Mutta jos katsotaan pitkää aikaväliä, niin kyllähän mediamainonta Suomessa on laskenut pitkään, Stenvall sanoo.

Esimerkiksi Suomen suurin mediakonserni Sanoma antoi kesällä positiivisen tulosvaroituksen eli tulos oli odotettua parempi. Stenvallin mukaan media-ala on kuitenkin suurten haasteiden edessä, mikä pakottaa tekemään esimerkiksi erilaisia innovaatioita.

– Sanoma- ja aikakauslehtimainonta on noin puolittunut viimeisten vuosien aikana. Digitaalinen mainonta on taas kasvanut hyvin, mutta senkään kasvu ei kompensoi printtimedian laskua. Pitää myös muistaa, että tästä kasvusta noin puolet valuu Googlelle ja Facebookille, Stenvall sanoo.

TNS Gallupin keskiviikkona julkistaminen tilastojen mukaan tv-mainonnan volyymi laski 4,1 prosenttia vuoden toisella vuosineljänneksellä.

Valtiolta vetoapua kaupallisen tv:n uutistoimintaan?

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on perustanut työryhmän selvittämään kaupallisen tv:n uutistoiminnan asemaa ja tulevaisuutta.

Sanoma-konsernin tv-kanava Nelonen on typistänyt jo uutisensa muutaman minuutin sähkelähetykseksi. Voiko MTV:n Kympin uutisille käydä samoin, eli niistä tulee lyhyt sähkelähetys?

– Me haluamme pitää kiinni Seiskan ja Kympin uutisista. Maailma on sen verran rikki, että uutisten katsojamäärät ovat kasvaneet. Uutistoiminnassa on toki paljon kehitettävää. Voisimme tehdä tätä työtä myös yhteistyössä vaikka Ylen kanssa, Nordlund sanoo.

Näette mahdollisena, että Yle voisi tehdä kaupallisen median kanssa yhteistyössä uutistoimintaa?

– Uskon, että kaikkea toimintaa. Puhutaan siis urheiluoikeuksista, uutistoiminnasta ja puhutaan ohjelmahankinnasta, Nordlund sanoo.

Ministeriön asettaman työryhmän puheenjohtajana toimii kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.). Työryhmän muita jäseniä ovat kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.), liikkeenjohdon konsultti Anu Nissinen sekä Ylen entinen pääjohtaja Arne Wessberg. Nissinen on työskennellyt johtotehtävissä muun maussa Helsingin Sanomia kustantavassa Sanoma-konsernissa.

Työryhmän toimikausi päättyy vuoden lopussa. Sen tehtäviin kuuluu etsiä ennen kaikkea keinoja, joilla kaupallisen tv-uutistoiminnan tulevaisuus taataan.

Tämä juttu julkaistiin alun perin kello 10.30 epähuomiossa luonnosvaiheessa ja vedettiin pois, kunnes artikkeli oli valmis julkaisuun kello 11.39.

Fortsatt ökning för hushållslånen

Affärlsvärlden - 1 tunti 1 min sitten
Finansinstitutens utlåning till de svenska hushållen steg med 7,6 procent i juli jämfört med ett år tidigare. I juni var årstakten oreviderade 7,7 procent. Det framgår av statistik från SCB.

Sveriges exportchefsindex föll

Affärlsvärlden - 1 tunti 3 min sitten
Exportchefsindex, EMI total, föll från 58,8 under det andra kvartalet 2016 till 53,9 under det tredje kvartalet, enligt Business Swedens sammanställning.

Suomalaisten tuotteiden ilosanoman uskotaan luovan tuhansia työpaikkoja

Verkkouutiset - 1 tunti 7 min sitten

Kotimaisia tuotteita ei pidä Suomalaisen Työn Liiton mielestä vain ostaa, vaan myös niiden ilosanomaa pitää viedä eteenpäin.

Suosittelu on Suomalaisen Työn Liiton projektipäällikön Merja Mantilan mukaan selvästi toimiva tapa tuoda esiin suomalaisia tuotteita ja osaamista.

– Siksi on tärkeää, että suomalaisten tuotteiden ostamisen lisäksi niiden ilosanomaa viedään myös eteenpäin. Suomeen syntyisi vuodessa 10 000 uutta työpaikkaa, jos suomalaiset käyttäisivät kuukaudessa 10 euroa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, Mantila arvioi liiton tiedotteessa.

Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksen mukaan suomalaisista 44 prosenttia on löytänyt uuden suomalaisen tuotteen jonkun suosituksesta, ja 56 prosenttia on itse suositellut suomalaista tuotetta.

Kyselyn mukaan suosittelun perusteella ostetaan erityisesti suomalaisia elintarvikkeita, kirjoja ja vaatteita.

Norsk flygplats kan räddas

Dagens industri - 1 tunti 7 min sitten
Att en privat grupp vill ta över driften av den norska flygplatsen Rygge beskrivs som en blixt från klar himmel, i positiv bemärkelse, av de anställda. Tanken är annars att flygplatsen, bara några mil från svenska gränsen, läggs ned i höst.

Svagt nedåt på Stockholmsbörsen

Affärlsvärlden - 1 tunti 8 min sitten
Stockholmsbörsen öppnade som väntat svagt nedåt på torsdagen i linje med omvärlden. Rapportflödet har varit intensivt under morgonen samtidigt som ägarförändringar har skett i Industrivärden.

Börsfloppen Gaming Corps ber ägarna om 200 miljoner

Dagens industri - 1 tunti 13 min sitten
Ett år efter noteringen väntar Gaming Corps fortfarande på sin första spelsuccé. Nu ber man ägarna om drygt 200 Mkr för att köpa en amerikansk spelstudio. Förfrågan fick aktien att rasa på torsdagsmorgonen.

Sports Direct investors press for review of its practices

BBC business - 1 tunti 15 min sitten
A group of some of the world's highest-profile investors are urging Sports Direct to overhaul the way it is run after illegal working practices were exposed.

Sivut

Tilaa syöte Piksu uutisten kerääjä