Hyppää pääsisältöön
Yhteistyössä
Yrittäjälinja
Klaava.fi
 

 

Uutiset

Espooseen kaavaillaan pääkaupunkiseudun ensimmäistä tuulivoimalaa

Talouselämä - Ma, 12/03/2018 - 12:18
Espoon Ämmässuolle suunnitellaan tuulivoimalaa.

PTS ryter till mot Telia Sonera

Dagens industri - 1 tunti 21 min sitten
Telia Sonera bryter mot de skyldigheter tele- och kommunikationsjätten har på marknaden för lokalt tillträde till nätinfrastruktur, konstaterar Post- och telestyrelsen (PTS).

TEM:n alivaltiosihteerin virkaan 49 hakijaa

Verkkouutiset - 1 tunti 40 min sitten

Alivaltiosihteerin virkaan valittava henkilö toimii tehtävässä enintään viiden vuoden määräajan.

Työ- ja elinkeinoministeriössä avoinna olleeseen alivaltiosihteerin virkaan tuli määräaikaan mennessä 49 hakemusta, ministeriö kertoo tiedotteessaan. Ministeriön konserniohjausyksikköön sijoitettu virka täytetään 1.2.2016 alkaen määräajaksi, kuitenkin enintään viideksi vuodeksi.

Alivaltiosihteerin tehtävänä on kansliapäällikön apuna johtaa ja sovittaa yhteen työ- ja elinkeinoministeriön ja hallinnonalan strategisia kokonaisuuksia, ohjausta ja toimintamalleja. Lisäksi alivaltiosihteeri valmistelee elinkeinopolitiikkaan liittyviä laajakantoisia erillishankkeita ja on mukana kansainvälisten yhteistyöverkostojen luomisessa.

Alivaltiosihteeri toimii kansliapäällikön ensimmäisenä sijaisena.

VM:n viestintäjohtaja Ylelle: Hankintarekisteriasian viestintäsuunnittelu normaalia toimintaa

Verkkouutiset - 2 tuntia 7 s sitten

Valtiovarainministeriön viestintäjohtajan mukaan haastattelutilaisuus hallintarekisterilain valmistelusta järjestettiin asiasta kiinnostuneille toimittajille, kertoo Yle.

Valtiovarainministeriön arvopaperien hallintarekisterilain valmistelua varten laatima viestintäsuunnitelma on herättänyt keskustelua tiedon avoimuudesta. Suunnitelmassa määritellään valtiovarainministeriön viestintäosaston roolit asiaa koskevassa viestinnässä, luetellaan ministeriön ydinviestit ja esitetään viestinnän tavoitteet.

Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Liinu Lehdon mukaan hallintarekisterilaista laadittu viestintäsuunnitelma on yleinen käytäntö ja osa organisaation normaalia toimintaa.

Ministeriötä on kritisoitu siitä, että aiheesta järjestettiin haastattelutilaisuus vain kahdelle viestimelle ennen lehdistötiedotteen lähettämistä.

Lehto sanoo, että haastattelutilaisuus järjestettiin toimittajille, jotka olivat olleet etukäteen kiinnostuneita asiasta. Hänen mukaansa ministeriössä on tapahtuneen jälkeen linjattu, että tilaisuuksiin, joissa virkamiehet antavat taustatietoa toimittajille, lähetetään kutsu kaikille toimittajille.

Niinistö: “Valtiovarainministeri Stubbin asema on vaakalaudalla”

Talouselämä - 2 tuntia 7 min sitten
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö moittii valtiovarainminsiteri Alexander Stubbin toimia kovin sanoin.

SMHI varnar för blixthalka och stormbyar

Dagens industri - 2 tuntia 13 min sitten
SMHI varnar för blixthalka och stormbyar på flera håll i landet. Det finns risk för snabb tillfrysning av vägbanorna, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Yle Nyheter TV-nytt: 28.11.2015 19.30

YLEse - 2 tuntia 39 min sitten
Ruotsinkieliset uutiset.
Kategoriat:

Här kan du fynda femstjärnig hotellnatt

Dagens industri - 2 tuntia 53 min sitten
Peking är den stad som har flest femstjärniga hotell. Det betyder dock inte att du får missa andra stora städer. Ser du dig om ordentligt går det nämligen att få en natt på femstjärnigt hotell för dryga tusenlappen.

Selfiekeppi, aktiivisuusranneke - Mikä on joulun lahjahitti?

Talouselämä - 3 tuntia 7 min sitten
Onko viime joulun hitti, selfiekeppi, jo passé? Ehtiikö lahja postitse perille, jos lakot hidastavat pakettien kulkua?

Personalstyrkan halveras – kickas för att frun är chef

Dagens industri - 3 tuntia 26 min sitten
Halva personalstyrkan vid ett apotek i Värmland tvingas sluta. Anledning: De två anställda är gifta med varandra.

Alexander Stubb hallintarekisteripuheista: Se oli virhe

Verkkouutiset - 3 tuntia 35 min sitten

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) pyytää blogissaan anteeksi virheellistä kommenttiaan hallintarekisteriuudistuksesta annetuista lausunnoista.

”Sanoin hallintarekisteriä koskevan esitysluonnoksen lausunnoista, että noin 90 prosenttia lausunnoista on itse asiassa myönteisiä. Minun ei olisi pitänyt esittää lukuja määrittelemättä tarkkaan, mitä niillä tarkoitan. Pyydän anteeksi, että annoin vastauksessani virheellistä tietoa kielteisten ja myönteisten lausuntojen suhteesta. Se oli virhe. Olen pahoitellut asiaa myös eilisessä julkisessa Facebook-kirjoituksessani sekä tänään Yleisradiolle antamissani haastatteluissa”, Alexander Stubb kirjoittaa blogissaan.

Stubbin antamat vastaukset ovat keränneet kritiikkiä oppositiolta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vaati lauantaina facebookissa eduskunnan äänestystä Stubbin luottamuksesta.

Stubb toteaa blogissaan, että esitystä koskevissa lausunnoissa nostetaan esiin monia eri näkökohtia. Hän kirjoittaa lausuntojen luokittelun myönteisiin, kielteisiin ja neutraaleihin olevan tämän vuoksi vaikeaa.

”Jos rajoittuu vain yhteen lausunnoissa käsiteltyyn asemaan eli siihen, miten osakeomistustietojen saatavuus muuttuisi viranomaisten kannalta, on selvää, että valtaosa viranomaislausujista kokee tietojen saatavuuden heikkenevän”, Stubb sanoo, ja toteaa keskittyvänsä kirjoituksessaan siksi vain tähän asiaan.

Stubb listaa tietojen saattavuutta koskevia kysymyksiä. Hän nostaa esiin muun muassa sen, ettei nykyisin ole tietoa suomalaisten sijoittajien ulkomaisten hallintarekistereiden kautta säilyttämistä suomalaisten yhtiöiden osakkeiden määristä.

”Eli kenelläkään ei pitäisi olla harhakäsitystä, että nykytilanne olisi viranomaisten kannalta jotenkin optimaalinen”, hän toteaa.

Stubb huomauttaa myös, ettei laki kiellä suomalaista sijoittajaa säilyttämästä osakkeita ulkomaisessa hallintarekisterissä. Sen sijaan Suomessa toimiva pankki tai sijoituspalveluyritys ei saa kirjata hallintarekisteröidylle tilille suomalaisen sijoittajan omistuksia suomalaisissa yhtiöissä.

Erilaisia käsityksiä vallitsee Stubbin mukaan siitä, lisäisikö hallintorekisteröinnin salliminen suomalaisten sijoittajien osakkeiden säilyttämistä ulkomaisissa rekistereissä, vai vähentäisikö se sitä.

”Hallintarekisteröinnin salliminen mahdollistaisi, että Suomessa toimivat pankit ja sijoituspalveluyritykset voisivat kilpailla samoilla edellytyksillä kuin toimijat ulkomailla”, Alexander Stubb kirjoittaa.

Hallituksen kannalta keskeinen arvioitava kysymys on valtiovarainministerin mukaan se, lisäisikö esitysluonnoksen mukainen malli osakkeiden säilyttämistä Suomessa, jossa omistustiedot olisivat viranomaisten ja yleisön saatavissa.

Hän muistuttaa, että esityksellä pyritään arvopaperikaupan kustannusten alentamiseen.

"Alhaisemmat kaupankäynnin kustannukset vahvistaisivat kasvua ja työllisyyttä Suomessa. Hallituksen vaikea tehtävä onkin punnita viranomaisten esittämät huolet ja toisaalta kilpailun avaamisesta aiheutuvat hyödyt.”

Stubb kertoo pyytäneensä valtiovarainministeriötä toimittamaan maanantaina julkistetun lausuntoyhteenvedon vielä erikseen kaikille kansanedustajille.

”Esitykseen liittyvä valmistelu ja viestintä eivät ole täyttäneet niitä avoimuuden ja läpinäkyvyyden kriteerejä, joita valtiovarainministeriön toiminnalta edellytän. Puutun tähän välittömästi ja voimakkaasti. Avoimuuden ja läpinäkyvyyden on tässä ja muissakin kysymyksissä oltava valtiovarainministeriön toimintatapa”, Stubb kirjoittaa.

Yksinäisyys heikentää kehon suojaa bakteereita ja viruksia vastaan

Verkkouutiset - 3 tuntia 35 min sitten

Iäkkäitä aikuisia tarkastellut tutkimus osoittaa, että yksinäisyys voi heikentää veren valkosolujen tuotantoa.

Yhdysvaltalaistutkijat ovat löytäneet uusia merkkejä siitä, että yksinäisyys vaikuttaa ihmisen fysiologiaan, kertoo Science Daily.

Yksinäisyys on muutakin kuin tunne: iäkkäillä aikuisilla sosiaalinen eristäytyminen on merkittävä terveysriski, joka voi lisätä ennenaikaisen kuoleman riskiä 14 prosenttia.

Tutkijat ovat pitkään tunteneet yksinäisyyden vaarat. Se, mitä yksinäisyys aiheuttaa ihmisen solumekanismeissa, ei kuitenkaan ole ollut tutkijoiden tiedossa. Nyt ryhmä yhdysvaltalaistutkijoita on julkaissut tutkimuksen, joka valottaa, miten yksinäisyys käynnistää soluissa reaktioita, jotka voivat aiheuttaa sairauksia.

Tutkimus osoittaa, että yksinäisyys johtaa stressisignaaleihin, jotka voivat heikentää veren valkosolujen tuotantoa. Valkosolut ovat ihmiselle elintärkeitä, sillä ne suojaavat kehoa bakteereilta ja viruksilta.

Tutkimuksen tehnyt ryhmä on aiemmin huomannut, että yksinäisillä ihmisillä on tehottomampi immuunijärjestelmä ja enemmän tulehduksia kuin ei-yksinäisillä ihmisillä. Uusi löydös tukee tätä tutkijoiden aiemmin tekemää huomiota.

Iran reveals new oil and gas framework

Financial Times: Europe - 3 tuntia 53 min sitten
More flexible terms on price fluctuations and investment risks to lure foreign energy companies

Pressad Romson försvarade skärpning

Dagens industri - 3 tuntia 58 min sitten
MP:s språkrör Åsa Romson försvarar regeringens beslut att skärpa asylpolitiken. Ett handlingsförlamat EU och ett utmattat mottagningssystem tvingade fram beslutet, menar hon.

Nya FI-chefen: "Det är en farlig utveckling"

Dagens industri - 4 tuntia 11 min sitten
Finansinspektionens nya generaldirektör Erik Thedéen om sin oro för boprisrallyt, myndighetens blunder när amorteringskravet skulle införas och sin syn på räntepolitiken. Programmet leds av Di:s politiske redaktör PM Nilsson.

Rikets affärer: "Det finns anledning att vara orolig"

Dagens industri - 4 tuntia 12 min sitten
Det är inte längre endast strukturella skäl som ligger bakom de skenande bostadspriserna. Därmed finns det skäl att vara orolig. Det säger Erik Thedéen, generaldirektör för Finansinspektionen, i veckans avsnitt av Rikets Affärer.

Yle Nyheter TV-nytt: 28.11.2015 17.55

YLEse - 4 tuntia 14 min sitten
Ruotsinkieliset uutiset.
Kategoriat:

Stubb: “Annoin vastauksessani virheellistä tietoa kielteisten ja myönteisten lausuntojen suhteesta. Se oli virhe"

Talouselämä - 4 tuntia 15 min sitten
Valtiovarainministeri Alexander Stubb pahoittelee blogi-kirjoituksessaan eduskunnan kyselytunnilla esittämiään virheellisiä lukuja koskien hallintarekisteriuudistusta.

Maskerade försökte forcera avspärrningar vid SD-möte

Dagens industri - 4 tuntia 29 min sitten
Omkring 400 personer demonstrerade under lördagen mot Sverigedemokraternas landsdagar i Lund. En mindre grupp försökte bryta sig igenom avspärrningarna.

Pohjois-Korea yritti ampua ohjuksen sukellusveneestä Japaninmerellä

Verkkouutiset - 4 tuntia 37 min sitten

Pohjois-Korean uskotaan tehneen salassa ohjuskokeen.

Eteläkorealaisissa uutislähteissä kerrotaan Pohjois-Korean testanneen lauantaina sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta.

Asiasta uutisoivan Voice of American mukaan Japaninmerellä tapahtunut koe ilmeisesti epäonnistui ja meressä on nähty ohjuksen kappaleita.

Etelä-Korean puolustusministeriö on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa.

Pohjois-Korea on kehittänyt jo pitkään sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta. Maan valtiollinen media KCNA väitti laivaston tehneen toukokuussa onnistuneen ohjuskokeen.

Pohjois-Korean itsevaltainen johtaja Kim Jong-un seurasi KCNA:n mukaa toukokuun testiä ja kutsui sitä ”silmiä avaavaksi menestykseksi”.

 

 

Julkaise syötteitä