Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Kiina kipuilee

LähiTapiola blogi - 29 min 18 s sitten
Kategoriat: LähiTapiola blogi

Stora Enson Karvinen: Virheitä on tehty niin paljon, että uutiset menisi pitkäksi

MTV3 - 41 min 19 s sitten
Metsäjätti Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen ilmoitti jo viime vuoden syksyllä hallitukselle tulevasta lähdöstään.

Metson ostosuositukset vähissä

Arvopaperi - 47 min 11 s sitten
Metson yrityskauppaspekulaatioista alkanut kurssinousu on saanut analyytikot viilaamaan suosituksiaan osakkeelle.

Suomi on vaikea vallan linnake

Talouselämä - 1 tunti 9 min sitten
Viestinnän tutkija Anu Kantola kuvaa elävästi, millaisena sotien jälkeisessä Suomessa valta näyttäytyy tai oikeammin politiikan ja yritysten johtajat näkyvät.

Fitch: Venäläiskaasun korvaaminen hankalaa

Talouselämä - 1 tunti 20 min sitten
Fitch arvioi, että Euroopan olisi hankalaa korvata venäläistä maakaasua. Luottoluokittaja ei kuitenkaan pidä pitkäkestoista toimituksen keskeytymistä todennäköisenä.

Sanoma Lehtimedia aloittaa yt-neuvottelut

MTV3 - 1 tunti 24 min sitten
Kaakkois-Suomessa toimiva mediayhtiö Sanoma Lehtimedia aloittaa yt-neuvottelut.

Ihalainen: Metsässä piilevät menestyksen avaimet

Verkkouutiset - 1 tunti 30 min sitten

Työministeri Lauri Ihalaisen mielestä Metsä Groupin suurhanke tuo työtä ja valaa uskoa tulevaisuuteen.

0

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mielestä Metsä Groupin suunnitelmat rakentaa uusi biotehdas Äänekoskelle ovat vahva näyttö suomalaisen elinkeinoelämän uudistumiskyvystä. Tuotantolaitos olisi maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotelaitos ja metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa.

– Suomi käy läpi kokonaisvaltaista rakennemuutosta. Tämänkaltaiset investoinnit kantavat hedelmää työpaikkoina ja talouskasvuna sekä valavat uskoa tulevaisuuteen, Ihalainen iloitsee.

Äänekoski on ollut työllisyyden kannalta yksi haastavampia alueita noin 20 prosentin työttömyysasteen kourissa.

– Hankkeella on Keski-Suomen talousalueelle erittäin suuri merkitys. Sijainti on logistisesti puuraaka-aineen saannin kannalta ihanteellinen. Alueella on paljon prosessityössä kokenutta, osaavaa työvoimaa, joka odottaa pääsevänsä työhön kiinni, Ihalainen sanoo.

Arvioiden mukaan tehdashanke loisi kaikkiaan arvoketjussa 2 500 työpaikkaa mukaan lukien puunhankinnassa, logistiikassa ja metsänhoidossa. Rakennusaikainen työllisyysvaikutus olisi noin 6 000 henkilötyövuotta. Hanke toisi Suomelle tuloja puoli miljardia euroa vuosittain.

– Suomi on perinteisesti tunnettu vihreän kullan maana. Metsä Groupin hanke osoittaa, että metsässä piilevät myös tulevaisuuden menestyksen avaimet, Ihalainen korostaa.

Metsä Groupin arvion mukaan uuden sukupolven biotuotetehtaalla olisi myös tärkeä rooli Suomen uusiutuvan energian tavoitteiden saavuttamisessa. Uusi tuotantolaitos lisäisi uusiutuvan energian kansallista osuutta noin kahdella prosenttiyksiköllä.

Ihalainen huomauttaa, että yhteiskunta on omalta osaltaan luonut edellytyksiä sille, että investointeja saadaan Suomeen. Hän mainitsee muun muassa yhteisöveroa koskevan päätöksen sekä lukuisat toimet elinkeinoelämän edellytysten turvaamiseksi.

– Tämä on erittäin tärkeä investointi Suomen biotalouden kehittämisessä ja uusien työpaikkojen synnyttämisessä. Tämä suurhanke olisi omalta osaltaan tärkeä uusi avaus, joka rohkaisisi myös muita investoijia, Ihalainen sanoo.

Zalandos trafik bromsar – igen

Dagens industri - 1 tunti 31 min sitten
Webbtrafiken till den Kinnevikdelägda nätmodehandlaren Zalando bromsade in ytterligare i mars, att döma av mätföretaget Comscores statistik. Det framgår av data som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Kaakkois-Suomen lehdet vähentävät väkeä – uusi omistaja julkistettiin vain kaksi viikkoa sitten

Yle: Talous ja politiikka - 1 tunti 35 min sitten

Hiljattain omistajaa vaihtanut Sanoma Lehtimedia aloittaa yt-neuvottelut kannattavuutensa parantamiseksi.

Muutoksia suunnitellaan ilmoitustuotantoon sekä asiakaspalveluun. Lisäksi suunnitelmiin kuuluu media- ja kuluttajamyynnin tehostamista uudelleen organisoimalla sekä karsimalla päällekkäisiä tehtäviä ja toimintoja.

– Median kulutuksen muutos sekä heikko taloussuhdanne ovat kääntäneet toimintamme kannattamattomaksi. Näköpiirissä ei ole muutosta, joka ennustaisi kehityksen kääntymistä jälleen kannattavaksi. Tämän vuoksi tehostamistoimien käynnistäminen on valitettavasti välttämätöntä, Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja Jarmo Koskinen sanoo.           

Sanoma Lehtimedian lehtien eli Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien ja Uutisvuoksen toimituksissa suunnitellaan taiton, toimituksellisten tehtävien ja tukitoimintojen organisoimista uudelleen.

Henkilöstökuluihin suunnitellaan myös muita säästöjä, joilla voitaisiin minimoida vähennettävien henkilöiden määrää.

Sanoma Lehtimedian enemmistöosuuden myynti Sanomalta Länsi-Savo-konsernille varmistui huhtikuun alkupuolella. Tuolloin uusi omistaja lupasii, ettei kaupalla ole välittömiä henkilöstövaikutuksia.

Yritysjärjestelyn ensimmäinen vaihe saadaan päätökseen arviolta tammikuussa 2015. Yhtiö siirtyy kokonaisuudessaan Länsi-Savon omistukseen viiden vuoden kuluessa.

Storas vd: Det var mitt beslut

Dagens industri - 1 tunti 36 min sitten
Det ligger ingen som helst osämja inom företaget bakom Jouko Karvinens beslut att avgå som vd för massa- och pappersjätten Stora Enso. Det betonade Jouko Karvinen på onsdagens telefonkonferens.

Råvaror: Trögt Kina sänker kopparn

Dagens industri - 1 tunti 37 min sitten
Priserna på de konjunkturkänsliga råvarorna pekar något lägre på onsdagens handel, efter att inköpschefsindex i Kina visat på en fortsatt svag aktivitet i industrin.

Sanoma Lehtimedia käynnistää yt-neuvottelut

Verkkouutiset - 1 tunti 42 min sitten

Sanoma Lehtimedia suunnittelee rakenteellisia muutoksia, jotka saattavat johtaa henkilöstövähennyksiin.

Tämänhetkisen arvion mukaan toiminnan uudelleenjärjestelyt saattavat johtaa enintään noin 20 henkilön osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen.

- Median kulutuksen muutos sekä heikko taloussuhdanne ovat kääntäneet toimintamme kannattamattomaksi. Näköpiirissä ei ole muutosta, joka ennustaisi kehityksen kääntymistä jälleen kannattavaksi. Tämän vuoksi tehostamistoimien käynnistäminen on valitettavasti välttämätöntä, Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja Jarmo Koskinen sanoo tiedotteessaan.

Muutoksia suunnitellaan ilmoitustuotantoon sekä asiakaspalveluun. Lisäksi suunnitelmiin kuuluu media- ja kuluttajamyynnin tehostamista uudelleen organisoimalla sekä karsimalla päällekkäisiä tehtäviä ja toimintoja.

Sanoma Lehtimedian lehtien, Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien ja Uutisvuoksen toimituksissa suunnitellaan taiton, toimituksellisten tehtävien ja tukitoimintojen organisoimista uudelleen.

Henkilöstökuluihin suunnitellaan myös muita säästöjä, joilla voitaisiin minimoida vähennettävien henkilöiden määrää.

Kutsu yt-neuvotteluihin annettiin keskiviikkona.

Sanoma Lehtimedian mediatoimintojen liikevaihto oli viime vuonna 39,7 miljoonaa euroa ja henkilömäärä keskimäärin kokoaikaisiksi muutettuna 234.

Rynnäkkökiväärejä ja nallekarhuja – näin venäläislapsista koulitaan taistelijoita

Verkkouutiset - 1 tunti 44 min sitten

Jermolovin kadettikoulussa Etelä-Venäjän Stavropolissa venäläislapset suorittavat asepalvelusta isänmaalleen.

Asepalvelus on raskasta ja lapsilta odotetaan ehdotonta isänmaallisuutta Venäjää kohtaan. Jo muutaman vuoden sisällä nuoret taistelijat tutustutetaan asekoulutukseen, kertoo Fankfurter Allgemeine.

Fyysinen harjoittelu ja tuntien mittainen juokseminen ovat tärkeä osa koulutusta. Ampuma-aseet ovat aina mukana harjoittelussa.

Koska koulussa kasvatetaan sotilaita, myös rangaistukset ovat samanlaisia kuin aikuisten suorittamassa asepalveluksessa. Turhasta tötöilystä ja epäsotilaallisesta käytöksestä rangaistaan lukuisilla punnerruksilla.

Sotilaselämä on lapsille rankkaa, koska he elävät ja nukkuvat koulussa samassa rytmissä kuin aikuiset sotilaat.

Ruokailu tapahtuu nopeasti, annokset ovat säännösteltyjä ja ruoka syödään ilman lautasia. Lasten leikeille ei tässä touhussa jää aikaa.

Kaikesta sotilaallisuudesta huolimatta nuorten taistelijoiden päivittäiseen varustukseen saattaa kuulua maastohousujen ja rynnäkkökiväärin lisäksi siviilitakit nallekarhulogoineen – kyse on kuitenkin lapsista.

Boeing revenues and deliveries rise

BBC business - 1 tunti 45 min sitten
Boeing's revenues rise 8% to $20.5bn (£12.2bn) in the first quarter, driven by an increase in commercial aircraft deliveries.
Julkaise syötteitä