Uutiset

Espooseen kaavaillaan pääkaupunkiseudun ensimmäistä tuulivoimalaa

Talouselämä - Ma, 12/03/2018 - 12:18
Espoon Ämmässuolle suunnitellaan tuulivoimalaa.

Metsämessut

Maa ja Metsätalousministeriö - Pe, 11/11/2016 - 00:00
Metsämessut 2016-11-10T22:00:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailut oheistapahtumineen

Maa ja Metsätalousministeriö - Ma, 10/10/2016 - 09:00
Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailut oheistapahtumineen 2016-10-10T06:00:00Z
Kategoriat: Metsätalous

Uusi sivusto auttaa yrittäjää työterveyshuollon järjestämisessä

Yrittäjät - 48 min 32 s sitten

Ensi vuoden alussa yksin- ja pienyrittäjille on luvassa helpotusta työterveyspalveluiden hoitamiseen. Näin kertoo kehittämispäällikkö Helena Palmgren Työterveyslaitokselta.

– Pienyrittäjille suunnatun uuden palvelusivuston ajatuksena on, että yrittäjät saavat tarvitsemansa tiedot ja tuen työturvallisuus- ja työterveysasioihin yhdestä paikasta.

Yhden toimintaluukun periaatteella toimiva palvelu avataan vuoden 2017 alussa, ja se tulee YritysSuomi.fi-sivustolle. Palvelu tarjoaa yrittäjille neuvoja ja tukea työterveyshuollon järjestämiseen.

Aluksi siitä on Palmgrenin mukaan hyötyä erityisesti yrittäjille ja pientyönantajille. Myöhemmin se laajenee suurempiin yrityksiin ja julkisiin organisaatioihin.

Palvelun toteutuksesta vastaa muun muassa sosiaali- ja terveysministeriö. Myös Suomen Yrittäjät on mukana suunnittelussa.

 

Uudelle palvelulle on tarvetta

Palmgrenin mukaan työterveyshuoltoon liittyy yhä paljon epäselviä mielikuvia. Kaikille yrittäjille ei esimerkiksi ole selvää, mitä työterveyspalvelut pitävät sisällään ja milloin niitä tulee järjestää.

Nyrkkisääntö kuuluukin, että työnantajan on järjestettävä lakisääteiset työterveyshuollon palvelut kaikille työsuhteessa oleville työntekijöille. Tähän työterveyshuoltolainsäädännön säätelemään pakolliseen osioon kuuluvat työterveyttä ja -kykyä tukevat sekä työterveyden ongelmia ennaltaehkäisevät palvelut. Niitä ovat esimerkiksi työkyvyn seuranta ja tukeminen.

Yrittäjä voi halutessaan järjestää pakollisen osion rinnalle myös vapaaehtoisia työterveyshuollon palveluita, joita ovat esimerkiksi rokotukset ja yleislääkäritasoinen sairaanhoito.

 

Työterveyspalvelut hoitavat myös yksinyrittäjiä

Yksinyrittäjien ei ole pakko hankkia työterveyspalveluja. Palmgrenin mukaan se kuitenkin kannattaa.

– Omaa terveyttä on syytä hoitaa siinä missä työntekijöidenkin.

Vuonna 2015 yksinyrittäjistä noin 15 prosenttia hyödynsi työterveyspalveluita.

Tiedonpuutteen lisäksi on olemassa myös muita työterveyshuollon järjestämistä hidastavia kohtia, Palmgren kertoo. Vaikka yrittäjällä olisi tieto työterveyspalveluiden lakisääteisyydestä, hinta saattaa jarruttaa päätöstä. Vaikeaa voi myös olla hahmottaa, miten työterveys eroaa perus-terveydenhuollon palveluista.

– Työterveyshuolto tarjoaa tukea ja työhön liittyvien sairauksien ja tapaturmien ennaltaehkäisyä. Se auttaa myös selviämään työssä silloin, kun työkyky on alentunut, Palmgren selventää työterveyspalvelujen luonnetta.

 

Näin hankit työterveyshuollon

1.Tiedonkeruu

Selvitä tarpeesi ja velvollisuutesi ja ota yhteyttä palveluntarjoajiin. Voit tutustua niihin esimerkiksi Työterveydeksi-sivustolta.

2. Tarpeet

Päätä, tarjoatko lakisääteisten palveluiden lisäksi vapaaehtoisia palveluja.

3. Tarjous

Pyydä tarjoukset palveluntuottajilta. Huomioi tarjousten selkeys ja hinta.

4. Kohtaavuus

Kenen tarjonta vastaa parhaiten tarpeitasi?

5. Päätös

Tee sopimus.

 

Silja Eisto

silja.eisto@yrittajat.fi'; // -->

Förlusttyngda Kenya Airways söker investerare

Dagens industri - 1 tunti 9 min sitten
Kenya Airways söker en strategisk investerare för att få in kapital.

Workless figures show North-South divide getting starker

BBC business - 1 tunti 10 min sitten
Figures on the concentration of workless households in the UK suggest that the North-South divide may be getting even more stark.

Huawei släpper budgetmobil i Sydkorea

Dagens industri - 1 tunti 32 min sitten
Kinesiska Huawei ska lansera sin senaste budgetmobil, som kort och gott kallas H, i Sydkorea den här veckan.

Boohoo.com profit boosted by plus-size and petite ranges

BBC business - 1 tunti 33 min sitten
Online retailer Boohoo has seen its profit boosted by strong sales, particularly in its plus-size and petite ranges.

Kartat paljastavat suurhyökkäyksen piiritettyä ISIS:tä vastaan

Verkkouutiset - 1 tunti 34 min sitten

Irakin armeijan kerrotaan suunnitteleva hyökkäystä Mosuliin etelästä kurdijoukkojen pysytellessä kaupungin sivustoilla.

Irakin armeijan ja kurdijoukkojen kerrotaan valmistautuvan veriseen taisteluun Isisiä vastaan Mosulissa. Armeija ja kurdit ovat piirittäneet jihadistien kaksi vuotta hallussaan pitämän Irakin toiseksi suurimman kaupungin.

Isisin kerrotaan myös linnoittaneen Mosulia kaivamalla taisteluhautoja ja rakentamalla muureja kaupungin ympärille.

Irakin hallitus aikoo vallata Mosulin takaisin, ja Irakin hallituksen joukot aloittavat hyökkäyksen etelästä lokakuun alkuun mennessä, tiedustelulähteet vahvistavat International Business Timesille.

Yhdysvaltain ilmaiskujen ja shiiataistelijoiden tukemat Irakin hallituksen joukot ovat vallanneet Tikritin ja Ramadin Isisiltä viimeisen kahdentoista kuukauden aikana. Viime viikolla joukot vapauttivat Shirqatin kaupungin.

Mosul on Ninevan maakunnan keskus. Nineve on ollut tärkeä alue Isisille Irakissa, ja Mosul on jihadistien toiminnan keskipiste Syyrian ulkopuolella. Mosulissa asuu noin 1,3 miljoonaa ihmistä.

International Business Timesin julkaisemat kartat osoittavat kurdien asemien sijaitsevan maakunnan pohjois- ja itäosissa, joten Isisin hallitsema Mosul on piiritetty. Suurin osa Mosuliin vievistä teistä on joko kurdi- tai shiiajoukkojen hallussa. Isisillä on käytössään enää yksi huoltoreitti, joka yhdistää Mosulin Tal Afarin kaupunkiin. Tal Afar sijaitsee 78 kilometriä Mosulista länteen.

Kurdien kerrotaan olevan haluttomia valtamaan Mosulin, joka vähine kurdiyhteyksineen on pääosin sunnalaisten arabien asuttama. Myös shiiataistelijoiden halusta osallistua etulinjataisteluihin on epäilyksiä.

Yhdysvallat aikoo lähettää Irakiin 500 sotilasta jo ennestään maassa olevan 4 470 sotilaan lisäksi. Irakin armeijan tiedottajan mukaan Irkain hallituksen joukot ja paikallistaistelijat johtavat päähyökkäystä, eikä siihen osallistu ulkomaalaisia joukkoja.

Yhdysvaltain ja Ison-Britannian ilmaiskujen uskotaan olevan suuressa roolissa pian alkavassa operaatiossa. Kurdiviranomaiset ovat päättäneet rajoittaa operaationsa Mosulin laitamille.

Isisin kerrotaan siirtäneen päämajansa ja suurimman osan kalustostaan Mosulin tiheimmin asutetuille alueille, koska niitä ei pommiteta yhtä todennäköisesti. Jihadistit ovat myös sijoittaneet tarkka-ampujia ja ohjusasemia kaupungin keskustaan ja lentokentälle.

Verkkouutiset kertoi tässä jutussa, kuinka Mosulin taistelusta tulee mitä todennäköisimmin verinen. Jihadistien kerrotaan kaivaneen valtavia vallihautoja suurkaupungin ympärille ja täyttäneen niitä öljyllä. Lisäksi ISIS on jo sytyttänyt palamaan useita öljykenttiä Mosulin eteläpuolella sijaitsevassa Qayyarahissa.

Goldman Sachs sänker oljeprisprognosen

Dagens industri - 1 tunti 38 min sitten
Goldman Sachs sänker sin prognos för WTI-oljan för det fjärde kvartalet från 50 till 43 dollar.

Richard Bråse: Ratosköp hotar utdelning

Dagens industri - 1 tunti 40 min sitten
Ratos sätter kassan i arbete med jätteförvärvet av Plantagen. De aktieägare som kallt räknar med 3,25 kronor i utdelning får sannolikt tänka om efter köpet av butikskedjan från riskkapitalkollegan Apax för 2,9 miljarder kronor.

Petosjuttu Rets Timberin ex-johtoa vastaan käsittelyyn

Metsälehti - 1 tunti 47 min sitten
Syytteiden mukaan Stora Enson ja UPM:n yhteisyritys on kärsinyt yli 15 miljoonan euron vahingon.
Kategoriat: Metsätalous

Mexican peso rises after US debate

Financial Times: Europe - 1 tunti 51 min sitten
Soft oil and European bank angst weigh on stocks

WTO cuts trade forecast by a third

BBC business - 1 tunti 58 min sitten
The World Trade Organization cuts its global trade forecast to 1.7% - which would make 2016 the slowest period of growth since 2009.

Stockholmsbörsen: Clinton-lättnad kom av sig

Dagens industri - 2 tuntia 2 min sitten
Börslättnaden har övergått i förskräckelse. Efter en positiv öppning sjunker Stockholmsbörsen vid lunchtid. Bankerna fortsätter att ta stryk i nedgången.

Third-party ownership

BBC business - 2 tuntia 4 min sitten
What is third-party ownership and why is it banned in football?

Männyn siemenviljelysten rajat siirtyivät pohjoiseen

Metsälehti - 2 tuntia 7 min sitten

Uusien käyttöalueiden määrittämisessä on otettu huomioon ilmastonmuutoksesta johtuva kasvuolosuhteiden paraneminen.

Kategoriat: Metsätalous

Unionen kräver högre reallöner

Dagens industri - 2 tuntia 9 min sitten
Unionen kräver höjda reallöner och avtal som säkrar löneutveckling för alla, samt flexpension på alla avtalsområden och stärkta möjligheter till återhämtning.

Sivut

Tilaa syöte Piksu uutisten kerääjä