Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Espooseen kaavaillaan pääkaupunkiseudun ensimmäistä tuulivoimalaa

Talouselämä - Ma, 12/03/2018 - 13:18
Espoon Ämmässuolle suunnitellaan tuulivoimalaa.

Unknown unknowns

LähiTapiola blogi - 39 min 11 s sitten
Kategoriat: LähiTapiola blogi

Rahatalouden asiantuntijat: Monet seikat uhkaavat elpymistä

Yle: Talous ja politiikka - 4 tuntia 1 min sitten

Taantuman jälkeistä talouden elpymistä uhkaavat monenlaiset asiat, kansainväliset rahoituksen virkamiehet katsovat uutistoimisto AP:n mukaan. Kiireellisimpänä uhkana he pitävät Kreikan mahdollista velan laiminlyöntiä.

Talouden asiantuntijat lopettelivat lauantaina kolme päivää kestäneitä neuvottelujaan Yhdysvaltojen Washingtonissa.

AP:n mukaan Kreikan valtiovarainministeri Yanis Varoufakis kävi Washingtonissa useita keskusteluja eri virkamiesten kanssa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin tapaamisten yhteydessä. Varoufakis yritti ratkaista maansa viimeisintä kriisiä, AP kirjoittaa.

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi totesi, että Kreikan ja sen velkojien välisen kiistan ratkaisulla alkaa olla kiire.

Draghin mukaan laiminlyönti sysäisi maailmantalouden "tuntemattomille vesille" ja mahdollisia vahinkoja ja niiden laajuutta on vaikea arvioida. Hän sanoi medialle, ettei edes pohdi laiminlyönnin mahdollisuutta.

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde torjui aiemmin tällä viikolla esitykset, joiden mukaan IMF saattaa olla lykkäämässä Kreikan takaisinmaksun takarajaa.

Eilen lauantaina Lagarde kuitenkin sanoi, että hän on käynyt rakentavia keskusteluja Varoufakisin kanssa ja että tavoitteena on vakauttaa Kreikan talous ja varmistaa sen elpyminen.

Kreikka on ollut kansainvälisten lainojen varassa vuodesta 2010, AP toteaa.

VIDEO: Against austerity in Ireland

BBC business - 4 tuntia 57 min sitten
An Irish teacher turned to political activism after austerity measures were introduced in Ireland.

Ranskalaisministeri: Kreikan ongelmista kärsii Kreikka, ei Eurooppa

Yle: Talous ja politiikka - 5 tuntia 41 min sitten

Kreikan taloudellisesta tilanteesta mahdollisesti juontuvista ongelmista kärsii ennen kaikkea Kreikka itse, ei muu Eurooppa, Ranskan valtiovarainministeri Michel Sapin katsoo. Hänen mukaansa Eurooppa on suojannut itsensä Kreikan ongelmilta.

– Mikäli jotain vahingollista tapahtuu, se on Kreikka, jolle tilanne on vakava, Kreikan kansalaisille, ei muille euromaille. Emme ole alkuunkaan samassa tilanteessa kuin olimme neljä tai viisi vuotta sitten, Sapin sanoi lauantaina toimittajille uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Olemme oppineet rakentamaan muurit suojataksemme itseämme, pankkijärjestelmää ja muita maita, joista voisi tulla epävakaita, jos Kreikassa tapahtuu jotain. Eurooppa on näin ollen paljon vahvempi. Se on suojannut itsensä turbulenssilta. Vaarassa on Kreikka.

Sapin esitti kannanottonsa Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin tapaamisen yhteydessä.

Hän painotti, että Kreikan on kunnioitettava niitä sääntöjä, jotka sitovat kaikkia euromaita. Kreikka ei ole allekirjoittanut ainoastaan mietintöä, hän totesi.

– Kreikka on allekirjoittanut sopimuksia, allekirjoittanut sitoumuksia. Näitä sitoumuksia on kunnioitettava.

Terho: Vahvin vaikutusmahdollisuutesi

Perussuomalaiset - La, 18/04/2015 - 22:28

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina. Lukuisia vaalitilaisuuksissa käytyäni ja kansalaisten kanssa sähköposteja vaihdettuani olen luottavaisella mielellä. Uskon, että perussuomalaiset saavat hyvän vaalituloksen ja tulemme vakiinnuttamaan paikkamme suurten puolueiden joukossa. Tuloksen selvittyä tähtäämme ehdottomasti myös hallitusvastuuseen käyttämään juuri niin suurta vaikutusvaltaa kuin kansalta vaaleissa olemme saaneet.

Meitä äänestäessään kansalaisen ei tarvitse pelätä, että ääni menisi hukkaan tai jäisi vaikuttamatta. Olemme jo pelkällä olemassaolollamme muuttaneet Suomen politiikkaa enemmän kuin vanhojen puolueiden vaalivoitot tai -tappiot. Oppositiostakin käsin perussuomalaisten linja on luonut vanhoille puolueille painetta muokata omia luutuneita näkemyksiään.

Yksinomaan meidän saamamme jytkyn ansioista muutkin puolueet ovat korjanneet käsitystään esimerkiksi euron pelastuspaketeista. Samoin olemme avanneet pitkään vaietun keskustelun maahanmuuton ongelmista, EU:n liittovaltiokehityksestä, pakkoruotsista, vapaammasta alkoholipolitiikasta ja monista muista vanhojen puolueiden karttamista aiheista.

Ääni perussuomalaisille on ääni muutokselle. Ääni vanhoille puolueille on ääni vanhalle politiikalle. Äänestäjän kannattaa kysyä itseltään, miten menneisyydessä Suomen politiikka on muuttunut, kun vanhat puolueet ovat vuorotellen vaaleissa voittaneet toinen toisensa? Huomasiko joku merkittävän käänteen kun keskusta korvasi sosiaalidemokraattisen puolueen pääministeripuolueena? Entä silloin kun kokoomus korvasi keskustan? Mikä arviosi mukaan muuttuu jos yksi näistä tällä kertaa voittaa vaikkapa kymmenen paikkaa, toinen häviää jokusen ja kolmas pysyy suunnilleen nykyisellään?

Perussuomalaiset on Suomen vahvin muutosvoima, Suomen todellinen uudistaja. Me haastamme sekä vanhojen puolueiden politiikan että sen tekotavan. Me puhumme suoraan emmekä hyssyttele kipeitäkään ongelmia ja pakotamme vanhat puolueet vastaamaan myös sellaisiin kysymyksiin, joita ne eivät halua kuulla. Me uskallamme puolustaa Suomen etua myös EU:ssa, emmekä EU-virkojen toivossa kumartele Brysseliin. Me emme kerää sinulta veroja lähettääksemme ne sitten toisen valtion veronmaksajille. Me palautamme Suomen ja suomalaisten edun politiikan ydinajatukseksi.

Vaalien alla vanhat puolueet aika ajoin kopioivat linjaamme puheissaan ja laittavat myös ehdokaslistoilleen joitakin ehdokkaita, joiden ajattelevat vetoavan meidän äänestäjiimme. Ne sallivat vaimeaa puhetta esille nostamistamme ongelmista ja lupailevat vihdoin ratkaisevansa ne, vaikka todellisuudessa vanhoilla puolueilla on ollut jo vuosikymmeniä aikaa toimia asioiden eteen, jos aikoisivat niin tehdä. Ne sanovat edustavansa muutosta, tekevänsä korjausliikkeen ja mitä tahansa, mitä niiden mainostoimistot olettavat äänestäjän haluavan kuulla.

Mutta tämän kaiken me olemme kuulleet jo uudestaan ja uudestaan – vuosikymmenien ajan. Älä siis sorru halpoihin jäljitelmiin, vaan äänestä rohkeasti oman vakaumuksesi pohjalta sellaista puoluetta, jonka linjaan voit luottaa. Perussuomalaisten linja on murtumaton, olemme sen todistaneet istumalla neljä vuotta oppositiossa kun viime vaalien suurin puolue ei edes jytkyn jälkeen suostunut luopumaan järjettömistä euron pelastuspaketeista. Nyt haluamme tuoda saman selkärankaisen asenteen myös hallitustyöhön.

Perussuomalaiset on vahvin vaikutusmahdollisuutesi, ääni todellisen muutoksen puolesta. Politiikka ei muutu, elleivät poliitikot muutu. Vain sinulla on valta vaihtaa päättäjät.

Sampo Terho
europarlamentaarikko, eduskuntavaaliehdokas (ps.)

The post Terho: Vahvin vaikutusmahdollisuutesi appeared first on Suomen Uutiset.

Kategoriat: Poliitiikan uutiset

Mäntylä: Kela rankaisee heikoimmassa asemassa olevia

Perussuomalaiset - La, 18/04/2015 - 22:12

Kansaneläkelaitos eli Kela laittaa toimeentulotukea saavan maksukyvyttömän henkilön velat ulosottoon, jos hän ei pysty maksamaan koko summaa yhdellä kertaa. Aikaisemmin ahdinkoon joutunut ihminen pystyi sopimaan osamaksusta, mutta ei enää.

Perussuomalaisten torniolainen kansanedustaja sekä puolueen 2. varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä pitää Kelan menettelyä epäoikeudenmukaisena.

– Kela on lähtenyt aika kevyillä perusteilla tekemään tätä muutosta. Lähtökohtana on, että toimeentulotukea saava ihminen pääsee tuen avulla irti sen tarpeesta, mutta tämä muutos vain syventää ongelmaa, Mäntylä toteaa.

Ulosotto lisää ongelmia

Mäntylän mukaan Kelan päätös aiheuttaa ihmisille massiivisia ongelmia, sillä ulosotto johtaa luottotietojen menettämiseen.

– Sen jälkeen ihminen ei saa välttämättä vuokrattua asuntoa, hankittua työpaikkaa, kotivakuutusta, puhelinliittymää tai pankkitunnusta. Tässä ajetaan nyt ihmiset moniongelmaisuuteen, Mäntylä sanoo.

Kelan uudet toimintaohjeet tulivat voimaan huhtikuun 7. päivä. Kelan perintäkeskuksen johtaja Heli Hännisen mukaan muutoksen syynä on toimeentulotukiasiakkaiden oma oikeusturva.

– Tämä ratkaisu on tehty sen vuoksi, että toimeentulotuen varalla elävä voisi käyttää toimeentulotuen kokonaan siihen, mihin se on myönnetty eli elämiseen, Hänninen perustelee.

Kela rankaisee myös
omista virheistään

Kelan mukaan ulosotolla voidaan estää esimerkiksi lisävelkaantuminen. Hänninen korostaa, että takaisin perittävien etuuksien osamaksusta voidaan edelleen sopia niiden asiakkaiden kanssa, jotka eivät ole vähävaraisia tai saa toimeentulotukea. Mäntylä ei niele perusteluja.

– Takaisinperintään joutuvilla ihmisillä on taustalla myös Kelan omia virheellisiä päätöksiä ja on kohtuutonta, että ihminen joutuu maksamaan ne omilla luottotiedoillaan. Tämä ei tunnu oikeudenmukaiselta ja en pidä näitä Kelan perusteluja kestävänä, Mäntylä arvostelee.

Mäntylän mielestä Kela ei ole miettinyt muutoksen vaikutuksia loppuun saakka. Mäntylän mukaan muutaman kympin kuukausittaiset osamaksut ovat pienempi paha kuin luottotietojen menettäminen.

– Kela on joustamaton tässä asiassa eli pidän sitä aika kohtuuttomana rangaistuksena ihmisille. Toimeentulotuen avulla yritetään ehkäistä lisäongelmien syntyminen, mutta Kela tarkastelee asiaa päinvastoin ja lisää näin ihmisten ongelmia, Mäntylä toruu.

Heikoimpia puolustettava

Kelan päätökset siunaa viime kädessä sen pääjohtaja Liisa Hyssälä, joka on keskustan entinen kansanedustaja ja ministeri. Kelan perintäasioista vastaava johtaja on puolestaan kokoomuksen entinen ministeri ja kansanedustaja Helena Pesola. Lisäksi Kelan johtajakolmikkoon kuuluu vielä demaritaustainen Mikael Forss. Kelasta todetaan, että perintämuutos koskee vain pientä osaa väestöstä.

– Kela ei voi vedota siihen, että päätös koskee murto-osaa väestöstä. Ihminen pitää nähdä yksilönä. Tässä tavallaan rangaistaan ihmisiä, jotka ovat muutenkin jo pahoissa vaikeuksissa. Nyt pitää puolustaa entistä voimakkaammin heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä, jotta heitä ei poljeta alas, Mäntylä sanoo.

The post Mäntylä: Kela rankaisee heikoimmassa asemassa olevia appeared first on Suomen Uutiset.

Kategoriat: Poliitiikan uutiset

Näin öljyn romahdus vaikuttaa suomalaisyritysten tuloskauteen

Talouselämä - La, 18/04/2015 - 21:01
Öljyn hinta romahti viime vuonna, eikä paluuta entiseen ole raaka-ainemarkkinoilla toistaiseksi nähtävillä.

Draghi says new Greek crisis would be ‘uncharted waters’

Financial Times: Europe - La, 18/04/2015 - 20:57
IMF meeting overshadowed by renewed fears about the risk of a Greek debt default

Ekonomit: Paikallinen sopiminen ei tarkoita vain palkkojen ja työehtojen heikentämistä

Verkkouutiset - La, 18/04/2015 - 20:40

Suomen Ekonomit pitää paikallista sopimista tarpeellisena ja tärkeänä. Jotta sopiminen työpaikkatasolla saadaan laajemmin käyttöön, tarvitaan toimivat raamit ja rakenteet.

- Uskomme, että useat, työn tekemiseen liittyvät kysymykset, osataan parhaiten ratkaista työpaikkatasolla, toteaa Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää.

Paikallisen sopimisen laajempi hyödyntäminen edellyttää kuitenkin hänen mukaansa yhteisten selkeiden neuvottelumallien luomista ja lainsäädännön viilaamista siten, että sopijapuolet on määritelty ja luotu kaikille työpaikoille.

Suomen Ekonomien toiminnanjohtaja Hanna-Leena Hemmingin mukaan harmillista sen sijaan on se, että nyt julkisuudessa käytävä keskustelu on osin harhaanjohtavaa.

- Paikallistasolla sopiminen on jo mahdollista, mutta usein se tuntuu tarkoittavan ainoastaan palkkojen ja työehtojen heikentämistä, hän sanoo.

Suomalaisilla työmarkkinoilla paikallisen sopimisen raamina on sopimusaloilla työehtosopimus ja sopimuksettomilla aloilla lainsäädäntö. Ekonomeista puolet toimii aloilla, joilla on työehtosopimus ja puolet on sopimuksettomilla aloilla, siis pelkän lainsäädännön varassa.

Hemmingin mukaan Suomen Ekonomit on mielellään mukana parantamassa paikallisen sopimisen edellytyksiä. Tämä tarkoittaa, että työpaikoilla on tasavertaiset sopijaosapuolet, lainmukaiset suunnitelmat ja jatkuvaa yhteistoimintaa.

- Hyvin tehty paikallinen sopiminen on sekä työnantajan että työntekijöiden etu, ja se joustaa molempiin suuntiin yrityksen tilanteen mukaan, summaa Hemming.

Alfred Taubman, mall developer and auction house owner, 1924-2015

Financial Times: Europe - La, 18/04/2015 - 20:27
King of upscale suburban shopping whose Sotheby’s takeover ended in jail

Britannian työllisyysluvut kipusivat jo vuoden 2008 tasolle

Talouselämä - La, 18/04/2015 - 20:21
Britannian työttömyysluvut putosivat joulu-helmikuussa alimmilleen sitten vuoden 2008 heinäkuun.

Lego innostui suomalaisyrittäjän valokuvista - YS: Harrastus poiki töitä megabrändiltä

Talouselämä - La, 18/04/2015 - 19:51
Vesa Lehtimäki alkoi kuvata poikansa legoja. Harrastus syveni, ja kun kuvat netin kautta levisivät ympäri maailmaa, Lehtimäki sai puhelun Legolta, kertoo Yrittäjäsanomat.

Suomalaisiin osakkeisiin sijoittaminen – psykologinen virhe?

Salkunrakentaja - La, 18/04/2015 - 19:35
Suomalaisiin osakkeisiin sijoittaminen tuntuu turvalliselta. Yritysten nimet ja liiketoiminta ovat ainakin jossain määrin tuttuja ja raportit voi lukea suomeksi. Suomalaisuudestakin […]

Yle Nyheter TV-nytt: 18.04.2015 19.30

YLEse - La, 18/04/2015 - 19:30
Ruotsinkieliset uutiset.
Kategoriat:

Pakka sekaisin - Lidlin markkinaosuus Suomessa onkin näin paljon suurempi kuin on luultu

Talouselämä - La, 18/04/2015 - 19:26
Lidlin markkinaosuus lähentelee jo kymmentä prosenttia. Se ravistelee kaupan jättiläisiä.

 

 

Julkaise syötteitä