Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Draghin ratsut

LähiTapiola blogi - 53 min 45 s sitten
Kategoriat: LähiTapiola blogi

Poliisi ja Tulli ratsasivat ulkomaiset ajoneuvot - AL: Olipa karu tulos

Talouselämä - 55 min 40 s sitten
Pääkaupunkiseudun poliisilaitokset valvoivat yhdessä Tullin kanssa ulkomaisia ajoneuvoja tiistaina. Tulos on karu: joka neljännestä autosta löytyi epäselvyyksiä, kertoo Aamulehti.

Så stor är svenskarnas fondförmögenhet

Affärlsvärlden - 57 min 44 s sitten
Under årets andra kvartal uppgick de svenska hushållens nettosparande i fonder till 146 miljarder kronor, enligt statistik från SCB.

HS: Suomi käyttää vähemmän luonnonvaroja kuin tuottaa

Tekniikka ja talous - 1 tunti 5 min sitten
Eilen tiistaina uutisoitiin laajalti kampanjasta, jonka mukaan maapallo on käyttänyt tältä vuodelta luonnonvaransa loppuun. Elokuun 19. päivästä eteenpäin maapallo elää ikään kuin velaksi.

Citi eyes Japan retail banking exit

Financial Times: Europe - 1 tunti 7 min sitten
US bank is looking into selling its 33 branches in the country to refocus on commercial and investment banking operations

Eteran sijoitustuotto koheni 3,4 prosenttiin - jäi jälkeen Varmasta ja Elosta

Talouselämä - 1 tunti 8 min sitten
Eläkevakuutusyhtiö Eteran sijoitukset tuottivat tammi-kesäkuussa 3,4 prosenttia.

Päivi Räsänen: Poliittinen katsaus eduskuntaryhmän kesäkokouksessa

Kristilliset - 1 tunti 9 min sitten
Kesäkokouskatsaus  Sisäministeri, puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen (kd) KD eduskuntaryhmän kesäkokous Lahti 20.8.2014
Hyvät kesäkokouksen osallistujat, arvoisat tiedotusvälineiden edustajat,Helteinen kesä on kääntymässä loppuun. Lomakuukausien aikana useat suomalaiset ovat saaneet...
Kategoriat: Poliitiikan uutiset

Bildt: Värsta krisläget på 70 år

Dagens industri - 1 tunti 9 min sitten
Den humanitära situationen i norra Irak är utomordentligt allvarlig, säger utrikesminister Carl Bildt, på plats i den kurdiska staden Arbil.

Nytt sparprogram i Air France

Dagens industri - 1 tunti 9 min sitten
Den franska enheten av flygbolaget Air France-KLM kommer att överföra de flesta av sina kort- och medeldistanstjänster till sina lågkostnadsenheter som en del av ett nytt besparingsprogram som ska presenteras nästa månad.

Standard Chartered fined in US

BBC business - 1 tunti 11 min sitten
British bank Standard Chartered has agreed to pay $300m to New York's top banking regulator for failing to improve money laundering controls.

Suomalaisketju löylyttää lamaa: Asiakkaat yli 10 miljoonan, tänä vuonna 5 uutta myymälää, sama tahti jatkuu ensi vuonna

Talouselämä - 1 tunti 12 min sitten
Tokmannin liikevaihto huhti-kesäkuussa kasvoi 2,4 prosenttia 182 miljoonaan euroon. Myymälöissä asioi yli 10 miljoonaa asiakasta, mikä oli 2,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Lomasairastamisesta tuli kova loppulasku yrityksille

Verkkouutiset - 1 tunti 15 min sitten

Oikeutta siirtää lomaa sairaustapauksessa käytettiin useammassa kuin joka kolmannessa työnantajayrityksessä, Suomen Yrittäjät kertoo kotisivuillaan.

Yrittäjäsanomien verkkokyselyyn vastasi elokuun alussa 1016 yritystä. Sairaslomaoikeutta oli käytetty 350 yrityksessä.

"Kyselyn perusteella vuosilomaa on sairauden perusteella siirretty yli 30 000 työnantajayrityksessä. Tämä merkitsee näille yrityksille kaksinkertaista kustannusrasitusta, kun ensin on maksettava sairausajan palkka ja myöhemmin lomapalkka", Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula toteaa.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n päälakimies Timo Koskinen on puolestaan sitä mieltä, ettei ilmiö ole suuri, koska sairaslomaa siirrettiin vain 350 yrityksessä. Hänen mielestään otanta ei ole riittävä, jotta sitä voitaisiin pitää tilastollisesti edustavana.

Koskinen ei myöskään usko, että yhdessäkään tapauksessa on kyse väärinkäytöksestä, koska sairasloma vaatii aina lääkärintodistuksen.

Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi jo viime vuonna, että lakimuutoksesta aiheutuu työnantajille vuosittaisia lisäkustannuksia jopa yli 200 miljoonaa euroa.

Nevs visar upp sin el-Saab

Dagens industri - 1 tunti 18 min sitten
Ont om pengar och konkurshot. Då visar Nevs, företaget som tog över Saabs biltillverkning, sin nya elbil i Trollhättan. Den klarar 20 mil på en laddning, uppger P4 Väst.

Peter Östman: Poliittinen katsaus eduskuntaryhmän kesäkokouksessa

Kristilliset - 1 tunti 19 min sitten
Eduskuntaryhmän puheenjohtajaPeter Östman
Poliittinen katsaus KD eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Lahdessa 20.8.2014
Hyvät ystävät, arvoisat median edustajat,
vakavien kriisien koetellessa monien kansojen elämää ympäri maailmaa, on Suomen suvessa jaksettu keskustella kovin sivuseikoilta...
Kategoriat: Poliitiikan uutiset

STTK: Järkevämpää pidentää työuraa kuin viikkotyöaikaa

Verkkouutiset - 1 tunti 22 min sitten

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä työurien pidentyminen pidentää myös työaikoja.

Palolan mielestä elinikäisen työajan pidentäminen on järkevämpää kuin viikkotyöajan pidentäminen.

– Vuosityöajan pidentäminen esimerkiksi arkipyhistä luopumalla puolestaan merkitsisi käytännössä palkan alennusta, johon suomalaisten ostovoiman näkökulmasta ei ole varaa, Palola toteaa tiedotteessaan.

Palolan mielestä työajoista on tärkeää keskustella siksi, että työpaikoilla pitää lisätä työaikajoustoja.

– Työaikajoustot eivät voi merkitä työnantajien yksipuolista sanelua vaan aidot joustot pohjautuvat työntekijöiden ja työnantajien yhteisymmärrykseen ja joustoista on voitava paikallisesti sopia. Työurat sisältävät vaiheita, joissa työajan pitää joustaa. Työnantajalle tällainen tilanne voi olla tilauksen aiheuttama ruuhkahuippu ja toisaalta esimerkiksi lapsiperheissä työaikajoustoille on kysyntää, Palola arvioi.

STTK:n vuoden 2013 barometrin perusteella säännöllinen viikkotyöaika toimihenkilöillä oli 38 tuntia viikossa ja tehty työaika 39,2 tuntia. Ylityöt nostivat tehtyjen työtuntien määrää.

– Tietotyön ja mobiilien laitteiden lisääntyessä on syytä olla hieman huolissaan siitä, miten työ on vähän varkain valunut koteihin ja vapaa-aikaan. Työ kuormittaa, kun sitä on jatkuvasti liikaa eikä palautumista pääse tapahtumaan. Ammattiyhdistysliikkeen edunvalvonnan haaste on se, miten muuttuva työelämä ja työaika sovitetaan tarkoituksenmukaisella tavalla yhteen, Palola toteaa.

Hänen mukaansa työajoilla ja työn tuottavuudella on yhteys. Tuottavuus ei parane työaikoja venyttämällä ja ylitöissä kuormittumalla.

– Tuottavuus paranee, kun huolehditaan työntekijöiden koulutuksesta ja osaamisesta, työvälineet ovat kunnossa ja esimiestyö on kannustavaa, Palola painottaa.

STTK:n hallitus käsitteli keskiviikkona muun muassa eläkeuudistukseen liittyvä neuvottelutilannetta.

Julkaise syötteitä